EGEM


Derde ANDEZ aanbesteding van start

Op 27 augustus startte GovUnited met EGEM deze derde aanbesteding. Hierin staat het aanbieden van diensten via een gemeenschappelijke midoffice suite voor deelnemende gemeenten centraal.

Deze derde aanbesteding op basis van de ANDEZ formule, betreft een ASP oplossing voor meerdere gemeenten op basis van SaaS (`Software as a Service'). Daarbij koopt men geen pakket maar wordt de software online toegankelijk voor de afnemer.

GovUnited en EGEM zijn beiden programma's binnen ICTU. EGEM is de organisatie die standaarden ontwikkeld en neerzet op het gebied van ICT. In dit kader is EGEM eigenaar van de ANDEZ-formule (bestek, inclusief aanpak en coördinatie), de standaard als het gaat om de Mid-Office. ANDEZ-3 is de derde aanbesteding die op grond van het bestek wordt uitgevoerd. Op grond van de ANDEZ-1 en -2 ervaringen is het bestek verrijkt. Dit bestek vormt de basis voor ANDEZ-3. In deze aanbesteding voert GovUnited namens de deelnemende gemeenten de regie op de inkoop.

GovUnited wil inkoopkracht bundelen en EGEM zorgt dat in dit proces de (EGEM-)standaarden en referentiemodellen uitgangspunt zijn en als zodanig goed worden gebruikt. Zo versterken EGEM en GovUnited elkaar. Nu GovUnited met een grote en gevarieerde groep van gemeenten het ANDEZ-3 traject start, draagt dat voor EGEM bij aan verdere standaardisatie van zowel de gemeentelijke vraag, als het aanbod van marktpartijen.

In 'ANDEZ-3' staat ANDEZ voor de standaard van EGEM en `GU1' voor de rol van GovUnited in deze derde aanbesteding die op grond van het bestek wordt uitgevoerd. Beide namen worden daarom ook wel in samenhang gebruikt. Zie ook www.govunited.nl

Meer info over de aanbesteding vindt u op de site van TED onder nummer TED-2007-204881-NL.