Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Utrechtse Heuvelrug heeft nieuwe Wmo-raad

Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 4 september een voorzitter, leden en plaatsvervangend leden van de Wmo-raad benoemd. De namen van de leden worden op een later tijdstip bekend gemaakt, omdat de betrokkenen eerst zelf op de hoogte worden gesteld van hun benoeming.
De gemeente vindt de inbreng van haar inwoners en maatschappelijke organisaties heel belangrijk voor het goed kunnen uitvoeren van haar Wmo-taken. Daarom is de afgelopen periode een tijdelijke Wmo-raad actief geweest. Deze tijdelijke raad wordt binnenkort vervangen door een definitieve Wmo-raad, die tot stand gekomen is na een uitgebreide en zorgvuldige wervings- en selectiecampagne.

Wat doet de Wmo raad?
De taak van de Wmo-raad is het gevraagd en ongevraagd adviseren aan het college van burgemeester en wethouders over het beleid en de uitvoering van de Wmo. De raad bepaalt haar eigen agenda, roept zelf vergaderingen bijeen en overlegt regelmatig met de verantwoordelijke wethouder en betrokken ambtenaren.

Wie zitten in de Wmo raad?
De leden van de Wmo-raad vertegenwoordigen representatieve organisaties die actief zijn binnen één van de negen zogenaamde prestatievelden in de Wmo. Evenals maatschappelijk betrokken inwoners op persoonlijke titel.

De negen prestatievelden:
leefbaarheid gemeente vergroten
jongeren en ouders ondersteunen
informatie en advies geven
ondersteunen van vrijwilligers en mantelzorgers zorgen dat mensen met een beperking mee kunnen doen voorzieningen voor mensen met een beperking
opvang voor mensen met problemen
openbare geestelijke gezondheidszorg
zorg voor mensen met een verslaving.