Politie Zeeland


Z-2813-2007 Openlijke geweldpleging in Terneuzen
Drie vriendinnen (18 en 19 jaar oud en afkomstig uit Terneuzen en Sas van Gent) gingen gisteravond rond 21.00 uur een hapje eten bij de Mac Donalds in Terneuzen.
Nadat ze hun eten op hadden draaiden ze hun raampje open en er ontstond een gesprek met een jongen in de auto naast de hunne. Dat gesprek veranderde, na een paar grapjes over en weer, van toon toen de (vermoedelijke) vriendin van de jongen zich ermee ging bemoeien. Zij stapte op een gegeven momant uit de auto en trapte de buitenspiegel van de auto van de drie vriendinnen af. Hierop stapten de drie uit hun auto en toen ontstond een gevecht. De jongen begon zich er ook mee te bemoeien en sloeg er eveneens op los. Op een gegeven moment wilde één van de slachtoffers met haar gsm de politie bellen. De gsm werd uit haar handen getrokken en de vrouwelijke belager gooide deze in haar auto. Toen ook nog een gouden ketting van één van de andere vriendinnen van haar hals werd getrokken zijn de jongen en het meisje weer in hun auto gestapt en weggereden. (Met medeneming van de gsm en de gouden ketting)

W-2814-2007 Jongen steekt over bij gesloten spoorbomen
Een 13-jarige jongen uit Oost Souburg is vanmorgen rond 08.30 uur gewond geraakt toen hij bij de spoorwegovergang in de Kanaalstraat in Oost Souburg overstak.
De jongen was op de fiets en wilde oversteken, terwijl de overgang dicht was. (gesloten bomen, lichten aan en bellen aan.) Hij ging kort achter een passerende trein langs en had daardoor waarschijnlijk het vermoeden dat de bomen direct weer omhoog zouden gaan. Hij zag hierdoor niet dat er van de andere kant nóg een trein aankwam. De jongen werd door de aankomende trein geschept. Omdat deze trein niet heel hard reed is de jongen er nog heel goed vanaf gekomen. Hij is niet in levensgevaar en ligt met nog onbekende verwondingen in het ziekenhuis in Vlissingen.