Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Lichtenvoorde - Aanrijding door rookwolk                  |
Een 34-jarige automobiliste uit Winterswijk en een 47-jarige automobiliste uit Ulft raakten maandag 3 september gewond bij een kop-staart aanrijding. De aanrijding ontstond, doordat er tijdelijk geen zicht was door een rookwolk. De Winterswijkse werd overgebracht naar het ziekenhuis, de Ulftse kon ter plaatse behandeld worden.

De aanrijding gebeurde rond 07.05 uur op de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde. Een vrachtauto reed in de richting van Lichtenvoorde. Op een gegeven moment ontstond er een grote witte rookwolk door een ontploffing in de turbodiesel van de vrachtauto. Hierdoor was er tijdelijk geen zicht, waardoor de automobiliste uit Winterswijk en de automobiliste uit Ulft, die uit tegenovergestelde richting aan kwamen rijden, met elkaar in botsing kwamen. De Winterswijkse had rugletsel en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Ulftse had een pijnlijke nek en rug en kon ter plaatse behandeld worden.

|     |Silvolde - Jongen raakt gewond                            |
Een 12-jarige jongen uit Silvolde is maandag 3 september gewond geraakt nadat hij met zijn fiets ten val kwam. De jongen had hoofdletsel en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 11.50 uur op de Lichtenberseweg in Silvolde. Volgens een groepje jeugdige getuigen was de jongen aan het stunten op z'n fiets. Hij wilde op zijn achterwiel rijden en hierbij is vermoedelijk een voet van de trapper geschoten, waardoor hij viel. De jongen kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Lichtenvoorde - Busje gestolen tijdens proefrit           |
Een 41-jarige inwoner uit Lichtenvoorde heeft aangifte gedaan van diefstal van een blauw Mercedes busje met kenteken 11-VL-TX. Het busje werd weggenomen tijdens een proefrit. De politie is een onderzoek gestart.

De Lichtenvoorder had zijn busje te koop staan en maandagavond 3 september werd rond 21.45 uur een proefrit gemaakt met een potentiële koper. Bij de benzinepomp aan de Varsseveldseweg werd gestopt om de auto te bekijken. Op een gegeven moment stapte de "koper" in de auto en reed vervolgens met hoge snelheid weg over de Varsseveldseweg in de richting van Varsseveld. De auto van de koper, een zilvergrijze Mercedes, stond tegenover de woning van de Lichtenvoorder en reed op een gegeven moment met gedoofde lichten weg in de richting van het centrum van Lichtenvoorde. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844. Het busje staat inmiddels internationaal gesignaleerd als zijnde gestolen.

|     |Aalten/Groenlo - Diefstal koper                           |
Afgelopen weekend tussen 31 augustus en 3 september werd koper weggenomen vanaf twee bouwterreinen in Aalten en bij een school in Groenlo.

Vanaf bouwterrein 't Boske in Aalten werd drie maal 30 meter krachtkabel weggenomen. Vanaf het naastgelegen bouwterrein van het gezondheidscentrum werd ongeveer 90 meter kabel weggenomen. In Groenlo werd vanaf de gymzaal van een school aan de Deken Hooijmansingel 170 meter koperen bliksemafleiding weggenomen. Vanaf een bijgebouw van de school werd nog eens ongeveer 60 meter aan bliksemafleiding verwijderd en meegenomen. De politie is een onderzoek gestart.

|     |Didam - Jongere naar preventieproject                     |
De politie in Didam heeft maandag 3 september een 17-jarige Didammer doorverwezen naar een preventieproject.

Agenten zagen bij een controle de jongen fietsen in het voetgangersgebied aan de Odahof. De jongen moest stoppen en zijn ID laten zien. Volgens eigen zeggen kon hij dit niet en wilde doorfietsen. Hierop werd hij tegengehouden en begon hij een agent te beledigen. De jongen werd aangehouden en is aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.

|     |Lichtenvoorde - vermiste jongen terecht                   |
De sinds eind juni van dit jaar vermiste Adama Sow is weer terecht. Afgelopen weekend werd hij in Amsterdam aangehouden voor een strafbaar feit en voor verder onderzoek ingesloten.

De tiener die in een woongroep in Lichtenvoorde was geplaatst, was eind juni naar de TT in Assen vertrokken en werd sindsdien vermist. Begin juli werd zijn vermissing via de media bekend gemaakt en de enkele tips die bij de politie binnen kwamen werden nagetrokken. Ook de politie in Drenthe had regelmatig naar de jongen uitgekeken, omdat hij voorheen in deze provincie woonachtig was.

EINDE BERICHTEN

Internet www.politie.nl E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl Telefoon 043 400 6616

---- --