Ingezonden persbericht


NKAL en NSPOH bundelen kracht

Amsterdam, 4 september 2007 - Het Nederlands Kenniscentrum Arbeid en Longaandoeningen (NKAL) en de Netherlands School of Public & Occupational Health (NSPOH) bundelen hun krachten om de toegang tot hoogwaardig onderwijs te bevorderen. Vandaag ondertekenden zij een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee bieden de twee partijen meer continuïteit en kwaliteit in het onderwijs over klinische arbeidsgeneeskunde voor bedrijfs- en verzekeringsartsen, aios en artsen M&G.

De expertise, de netwerken, de reikwijdte en de (markt)positie van beide organisaties vullen elkaar uitstekend aan. Door samen te werken wordt de kwaliteit van het onderwijs over arbeidsgerelateerde longaandoeningen geborgd. Voor het NKAL betekent het dat het zich meer kan richten op de actualiteit en de wetenschap. Voor de NSPOH ligt het voordeel in een betere toegang tot kennis en de kliniek (tweede lijn) en een hoge mate van exclusiviteit bij het inzetten van topdocenten.

NKAL en NSPOH
Het NKAL is een centrum voor klinische arbeidsgeneeskunde, dat kennis ontwikkelt, verspreidt en toepast op het gebied van diagnostiek, behandeling, reïntegratie en preventie van arbeidsrelevante longaandoeningen. De kerntaken zijn (wetenschappelijk) onderzoek, patiëntenzorg en (na)scholing van professionals.

De NSPOH is hét postacademisch centrum voor opleiden, leren en competentieontwikkeling op het snijvlak van maatschappij, arbeid en gezondheid. De NSPOH richt zich op artsen en andere professionals in de public & occupational health. In de programma's slaat de NSPOH een brug tussen wetenschappelijk onderzoek, de actuele praktijk en het beleid. Dit doet de NSPOH door het ontwikkelen en organiseren van erkende (internationale) beroepsopleidingen, mastertrajecten, bij- en nascholing, maatwerkprogramma's en symposia.

Einde persbericht