Rijksuniversiteit Groningen

Persbericht

Rijksuniversiteit Groningen / nummer 93 / 4 september 2007

Nieuwe faculteit Economie en Bedrijfskunde

Per 1 september 2007 zijn de faculteit Economische Wetenschappen en faculteit Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen officieel met elkaar gefuseerd. Tezamen vormen zij nu een grote nieuwe faculteit: de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. De fusie wordt gevierd tijdens de facultaire opening van het nieuwe academisch jaar op 4 september om 16.00 uur in de Der Aakerk.

De vakgebieden economie en bedrijfskunde liggen in elkaars verlengde. Dat heeft er eerder al toe geleid dat de opleidingen van beide faculteiten nauw met elkaar samenwerken. De bachelor opleiding accountancy en de masteropleidingen Business Administration de research master en de lerarenopleiding, accountancy en controlling werden al vanuit beide faculteiten gezamenlijk aangeboden. Ook op onderzoeksterrein wordt nauw samengewerkt binnen de onderzoeksschool SOM. De ondersteunende diensten van de faculteiten zijn in 2005 al samengevoegd.

De faculteit Economie en Bedrijfskunde biedt werk aan circa zeshonderd medewerkers en geeft onderwijs aan ruim 5500 studenten. De faculteit is een internationaal georiënteerde faculteit, de opleidingen worden overwegend in het engels gedoceerd, vele internationale studenten nemen deel aan het onderwijsprogramma. Veel Nederlandse studenten van onze faculteit doen een deel van hun studie in het buitenland.

De leiding van de faculteit is in handen van een bestuur van vijf personen:

prof. dr. Henk Sol, decaan;

prof.dr. Elmer Sterken, vice decaan en portefeuillehouder onderzoek;

drs. Teun van Duinen, portefeuillehouder middelen;

drs. Frans Rutten; portefeuillehouder onderwijs;

dr. Cees Praagman, portefeuillehouder onderwijs.

Noot voor de pers

Meer informatie: Joke Kouyaté-Dijkstra, tel. 050-363 46 96 of 06-225 111 57; e-mail: j.h.kouyate-dijkstra@rug.nl.

U bent van harte welkom tijdens de opening van het facultair academisch jaar in de Der Aakerk, op 4 september vanaf 16.00 uur.

Redactie

Afdeling Communicatie / Postbus 72, 9700 AB Groningen / (050) 363 44 44 / communicatie@rug.nl / www.rug.nl

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research-universiteiten en is zeer internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. Talent, ambitie en prestatie van de 25.000 studenten en 5.500 medewerkers worden waar mogelijk gehonoreerd.