Ingezonden persbericht


Persbericht

Leiden, 4 september 2007

September Plus Actie in museumstad Leiden

Na de zomervakantie gaat een groot deel van de Nederlanders weer aan het werk en de kleinkinderen zijn weer naar school, Universiteiten starten met hun colleges en de buitenlandse toerist is terug naar huis. Speciaal voor diegene met extra vrije tijd bieden de Leidse musea de gehele maand september meer dan 20 bijzondere arrangementen aan. Op rustige momenten en doordeweekse dagen kan men in de Leidse musea kiezen uit aangename arrangementen gericht op de eigen beleving in relatie tot de museale collecties.

Zo heeft Naturalis het Kijk op collectie-arrangement waarin koffie, appelgebak en een museumintroductie gevolgd worden door een rondleiding over de tentoonstelling Kijk op collectie: ordening.

In het Stedelijk Museum De Lakenhal leert u alles over de 17de-eeuwse landschapschilderijen tijdens het Hollands Landschap-arrangement. Na de rondleiding krijgen de deelnemers een gratis drankje in het museumcafé.

Na een kopje koffie met gebak vertelt een ervaren gids in Museum Volkenkunde over duizenden jaren oude kunstschatten, beelden van de Inca's en Chinese schilderingen tijdens het Wereldtopstukkenarrangement.

Het Sieradenarrangement van Rijksmuseum van Oudheden biedt naast koffie en gebak een lezing over de tentoonstelling Schitterend Sieraad. Hierna bezoekt men de tentoonstelling. De middag wordt besloten met een drankje.

In het SieboldHuis kan gekozen worden tussen drie verschillende lezingen over de collectie van het SieboldHuis. Bij het Lezingenarrangement hoort een kopje koffie of thee en een museumbezoek.

Het Hortus Wandelarrangement begint met een kopje koffie en een muffin in de Wintertuin. Voordat de deelnemers met de Hortulana de tuinen in gaan, krijgen ze een inleiding over de Leidse Hortus.

Geniet in Museum Boerhaave van het Concerto Grosso-arrangement. Twintig jonge musici spelen o.a. Britten, Vivaldi en Washburn. Een drankje, bonbons en een bezoek met de conservator aan Soundbites hoort er ook bij.

Praktische informatie en aanmeldingsmogelijkheden vindt u op www.museumgroep.nl

Persinformatie: Hans van de Bunte, Museumgroep Leiden, tel. 071-5139186 of 06-10740830, hans@museumgroep.nl, www.museumgroep.nl


---- --