Phanos: Commissarissen FC Utrecht moeten aftreden

04/09/2007 15:30



Phanos N.V.



Houten, 4 september 2007.

De Raad van Commissarissen van FC Utrecht moet, in het belang van de club, aftreden. Deze oproep deed Chairman Geert Ensing tijdens een persconferentie van hoofdsponsor Phanos. Volgens Ensing staat het sportieve belang voorop: "Onze motivatie is om FC Utrecht naar de hoogste regionen van het betaalde voetbal te brengen, en we willen samenwerken met mensen die datzelfde doel nastreven," zei Ensing vandaag in Kasteel Heemstede in Houten.

Er is al geruime tijd onenigheid binnen de Raad van Commissarissen over de koers van FC Utrecht en het financieel beleid. De RvC heeft gisteren de directeur van FC Utrecht, Jan Willem van Dop, ontslagen.

Ensing: "Wij gaan voor sportief resultaat. Dat willen de supporters, dat wil de trainer en dat wil de directie van FC Utrecht. Wie dat doel in de weg staat, moet zich afvragen of hij op de goede plek zit. Wij vinden het jammer dat we discussiëren over de verkeerde dingen. Het gaat om de sport."

Volgens Phanos zit er een 'weeffout' in de bestuursstructuur van FC Utrecht. De stichting die de aandelen van de club houdt, wordt bestuurd door dezelfde mensen die in de Raad van Commissarissen zitten. "Dit betekent dat de commissarissen zichzelf controleren, en dat is strijdig met de beginselen van deugdelijk ondernemingsbestuur, zoals neergelegd in de code-Tabaksblat," aldus Geert Ensing.






Noot voor de redactie:

Note voor de redactie,