Gemeente Vlaardingen


UITblinker jury reikt eerste ondernemerspakket uit

04 september 2007

De jury van de Vlaardingse horecaprijs UITblinker reikt vandaag het eerste ondernemerspakket uit aan horecagelegenheid De Notaris aan de Westhavenplaats. De Vlaardingse UITblinker is een jaarlijkse prijs voor de Vlaardingse horeca. De gemeenteraad heeft de prijs in 2004 ingesteld als stimulans voor de lokale horeca om positief bij te dragen aan de sociale samenhang in de stad. Vlaardingen is een van de weinige gemeentes in Nederland die een prijs heeft voor de lokale horeca.

Tijdens het UitFestival op zaterdag 8 september gaat de aanmeldperiode voor de UITblinker 2007 officieel van start. Vlaardingse horeca ondernemers ontvangen een pakket met aanmeldkaarten, bierviltjes en een poster. Horecabezoekers kunnen een horecagelegenheid nomineren die volgens hen uitblinkt. Inzenders maken kans op een dinercheque van 100. In november presenteert de jury de genomineerden. Op 28 januari 2008 wordt de winnaar van De Vlaardingse UITblinker bekendgemaakt.

Elk Vlaardings horecabedrijf dat iets extra's voor zijn gasten doet, kan de prijs winnen. Bijvoorbeeld door speciale of spraakmakende activiteiten te organiseren. Of iets anders te doen dat bijdraagt aan een bruisend horecaleven in Vlaardingen. Voorwaarden zijn dat het bedrijf voldoet aan de veiligheidsvoorschriften en alle vergunningen in orde heeft.
De prijs bestaat uit een wisseltrofee van glaskunstenares Marjon Hoogendijk. De winnaar mag de trofee een jaar lang in huis houden en kan rekenen op belangstelling van pers, collega-ondernemers en publiek. Vorig jaar won Café De Kroon, in 2005 was de trofee voor restaurant Hard Times en in 2004 kreeg uitgaansgelegenheid De Salon De Vlaardingse UITblinker.