Ministerie van Financiën

Website over Prinsjesdag online

nieuwsbericht | 04-09-2007 | Directie Voorlichting

Op dinsdag 4 september, precies twee weken voor Prinsjesdag, om 15.15 uur, is de website www.prinsjesdag2007.nl de lucht ingegaan. Op deze website van de rijksoverheid is alles te vinden over Prinsjesdag. Van de troonrede van de koningin tot de Miljoenennota van de minister van Financiën: van de koets tot het koffertje.

Op Prinsjesdag, 18 september, wordt informatie toegevoegd die tot dan toe niet openbaar is. Zo zal er een samenvatting van de Miljoenennota en de rijksbegroting te lezen zijn. Ook kunnen diverse groepen Nederlanders in het onderdeel `Invloed op...' lezen wat de plannen van het kabinet voor hen betekenen. Natuurlijk is ook de tekst van de troonrede na te lezen op de site.

De website bevat naast inhoudelijke ook luchtige informatie over Prinsjesdag. Over de geschiedenis van de dag, de route van de Gouden Koets, en de totstandkoming van de troonrede.

Het ministerie van Financiën is, als verantwoordelijk ministerie voor de totstandkoming van de rijksbegroting en de Miljoenennota, opdrachtgever van de site. De ontwikkeling en redactie van de site is een gezamenlijk project van het ministerie van Financiën en het ministerie van Algemene Zaken. Alle ministeries dragen op hun beleidsterrein bij aan de inhoud van deze site.

Zie ook

Zie het origineel


* Dossier Begroting en Prinsjesdag


* Laatst aangepast: 04-09-2007