Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 04-09-2007

Man aangehouden in verband met openstaande boetes

Drunen De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in de Van Speijkstraat een 24-jarige Tilburger aangehouden omdat hij na controle nog een aantal boetes bleek te hebben openstaan. De man was de staat totaal nog 361,89 euro verschuldigd. Nadat namens hem de boetes waren voldaan, werd hij weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoek openlijke geweldpleging

s-Hertogenbosch De Bossche politie onderzoekt een grove openlijke geweldpleging, die vorige week dinsdag bij de Noorderplas heeft plaatsgevonden. Een 42-jarige man uit s-Hertogenbosch werd daar door een groep jeugdigen met een ketting geslagen, nadat hij

een opmerking had gemaakt over hun gedrag jegens een groepje oudere trimmers. De man is tijdens vlucht uit angst in het water gesprongen. De politie heeft reeds enkele getuigen gehoord, maar roept mensen op zich te melden als zij kunnen helpen deze ernstige zaak op te lossen.

Twee mannen aangehouden in verband met verduisteringszaak

Schijndel In verband met de verduistering van een aantal steigers en een vorkheftruck bij een bedrijf aan de Heidebloemstraat, zijn dinsdagochtend een 23-jarige man uit Waalwijk en zijn 47-jarige kompaan uit s-Hertogenbosch door de politie aangehouden. De verdachten hadden in mei bij het bedrijf goederen gehuurd, maar deze tot op heden niet terug gebracht. Uit het onderzoek was gebleken dat een deel van de goederen was doorverkocht. Een aantal verduisterde spullen zijn inmiddels weer boven water. De politie doet onderzoek naar de verblijfplaats van de overige zaken. De verdachten zijn ten behoeve van het verdere onderzoek ingesloten.

Politie houdt man aan voor heling graafmachine

Boxtel Maandagavond heeft de politie op een bedrijfsterrein aan de Roond een 39-jarige man uit Boxtel aangehouden als verdachte van heling van een graafmachine. De machine was enige tijd geleden verduisterd in België en de eigenaar had via een ingebouwd GPS-systeem de verblijfplaats achterhaalt. De Boxtelnaar verklaarde dat hij de graafmachine had gekocht, maar kon daarvoor geen bewijs aan de agenten overhandigen. De aangehouden verdachte werd ten behoeve van verder onderzoek ingesloten en de graafmachine werd daartoe in beslag genomen.

Bosschenaren aangehouden voor zware mishandeling

Berlicum/s-Hertogenbosch De politie heeft maandagmiddag drie Bosschenaren van respectievelijk 38, 28 en 17 jaar nabij hun woning aangehouden in verband met de zware mishandeling van een 25-jarige plaatsgenoot. De jongste verdachte is in dienst bij het bedrijf van het slachtoffer in Berlicum. Naar aanleiding van een zakelijk geschil, ontstond in het bedrijfspand een discussie wat uiteindelijk uitmondde in een vechtpartij. Daarbij werd de eigenaar van het bedrijf dusdanig mishandeld dat hij met een ernstige hoofdwond moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachten konden op basis van verklaringen van betrokkenen snel in de kraag worden gegrepen. Zij zijn alledrie in verzekering gesteld.

Ex-vriend aangehouden voor verkrachting

Oss De politie heeft maandagmiddag een 39-jarige man uit Oss aangehouden die ervan wordt verdacht in de voorafgaande nacht zijn ex-vriendin in haar woning te hebben verkracht en mishandeld. De man was in de nachtelijke uren de woning van de vrouw binnen gedrongen en sloeg haar tijdens een ruzie meerdere malen in het gezicht. Later dwong hij haar seks met hem te hebben. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie houdt mannen aan met drugs

Oss De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Dr. Van der Steenlaan twee Ossenaren van 19 en 31 jaar aangehouden die in het bezit waren van drugs. Na een melding van een mogelijke inbraak op genoemde straat, ging de politie met meerdere autos ter plaatse. De twee mannen, die zich in de directe omgeving van de betreffende woning ophielden, konden zich niet legitimeren. Bij hun fouillering trof de politie een zakje met ongeveer 10 gram amfetamine aan, waarna zij werden aangehouden. Tijdens een onderzoek in de woning van de jongste verdachte werd later nog meer drugs gevonden. Deze verdachte werd in verzekering gesteld. De tweede verdachte werd na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie houdt woninginbreker aan

Rosmalen / Veghel In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie de melding van de bewoner van een woning aan de Robijnborch dat er zojuist bij hem was ingebroken. De inbreker had de autosleutels weggenomen en was er met zijn auto vandoor gegaan. De bewoner waarschuwde direct de politie. Deze kon de verdachte op de N279 ter hoogte van Veghel aanhouden. De 17-jarige verdachte uit Helmond is voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhoudingen na mishandelingen

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is bij zijn woning in s-Hertogenbosch een 42-jarige man aangehouden. De Bosschenaar wordt er van verdacht kort daarvoor op de Helftheuvelpassage een 53-jarige plaatsgenoot in zijn gezicht te hebben geslagen. De 53-jarige man liep als gevolg van deze mishandeling een bloedneus op. De aanleiding was kennelijk een al langer lopend conflict tussen beide mannen. De verdachte is na verhoor op het politiebureau weer in vrijheid gesteld. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Later deze middag kreeg de politie de melding dat op de Zwartboekweg zojuist een 13-jarige jongen uit Kerkdriel een kopstoot had gekregen. De jongen stond met twee vrienden langs de kant van de weg, omdat zijn fiets kapot was en belde met zijn mobiele telefoon. Een automobilist wilde hen voorbijgaan, maar moest wachten voor een tegemoetkomende automobilist. De 47-jarige Bosschenaar toeterde naar de jongen omdat hij moet wachten, waarop de 13-jarige fietser naar hem gebaart dat hij aan het bellen is. De automobilist stapte uit en geeft de jongen een kopstoot. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachte enkele ogenblikken later op het politiebureau aanhouden.

Politie pakt huiselijk geweld aan

Uden Maandagavond is in zijn woning in Uden een 33-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder deze avond zijn vriendin te hebben mishandeld. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na wegnemen gereedschap

Heusden Maandagvond is een 72-jarige man uit Heusden aangehouden. Getuigen zagen dat de man de schuur binnenliep van een woning in de Cornelis Verolmestraat en deze vervolgens weer verliet met enkele goederen in de hand. Getuigen waarschuwden de bewoner die vervolgens bij de plaatsgenoot aan de deur ging om zijn gereedschap terug te halen. De Heusdenaar is door de inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie aangehouden. De man verklaarde dat hij dacht dat de goederen in de onafgesloten schuur achtergebleven waren na een verhuizing. De goederen zijn weer terug bij de eigenaar. Na verhoor op het politiebureau is de man in vrijheid gesteld.