Ingezonden persbericht


De opening van de expositie Valk & Hof is niet op zondag 2 september maar op zondag 16 september.

Excuses voor het eventuele ongemak.

Nijmegen, 5 september 2007

Correctie op persbericht

Valk & Hof -- Roofvogels in de valkerij

Zondag 16 september opent het Natuurmuseum Nijmegen de tentoonstelling Valk & Hof -- Roofvogels in de valkerij. Deze expositie over de valkerij laat de relatie tussen roofvogels en de mens zien. Bezoekers leren de verschillende roofvogels (her)kennen en waar ze in de vrije natuur te zien zijn. Webcams geven een kijkje in hun intieme leefwereld. De bescherming van wilde roofvogels komt aan de orde en uiteraard krijgt de praktijk van de hedendaagse valkerij alle aandacht. Hoe en waarom worden roofvogels getraind? En wat is nu eigenlijk 'iemand een loer draaien'? Voor kinderen vanaf tien jaar is er een speurtocht. Zondag 16 september is er tot 13.30 uur een valkenier aanwezig en mogen bezoekers een roofvogel op de hand nemen! Valk & Hof - Roofvogels in de valkerij is in het Natuurmuseum Nijmegen te zien tot en met 2 maart 2008.

Valk & Hof is een dubbeltentoonstelling over de geschiedenis van de valkerij. In museum De Stratemakerstoren is de expositie Valk & Hof - De kunst van het jagen met vogels te zien. Dit museum laat zien waarom de Lage Landen het centrum waren van de Europese valkerij, waarom bijna al onze hertogen, prinsen en stadhouders gek waren op het jagen met vogels, hoe het Valkhof aan zijn naam kwam en nog veel meer. Bezoekers zien beelden van de valkerij uit de miniatuurkunst van die tijd, geschilderd door Gelderse kunstenaars als de gebroeders Van Limburg. In het historische deel van het museum, een vestingtoren met onderaardse gangen uit de zestiende eeuw, is een middeleeuwse valkenkamer gereconstrueerd.

Valk & Hof is een samenwerkingsproject van het Natuurmuseum Nijmegen, museum De Stratemakerstoren en de Stichting Gebroeders Van Limburg. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de Provincie Gelderland en NovioPontis.

Natuurmuseum Nijmegen: Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Zaterdag gesloten. Entree: ¤ 3, - voor volwassenen en ¤ 1,50 voor kinderen en 65+.

Museum De Stratemakerstoren: Waalkade 83 -- 84 in Nijmegen. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur; zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: ¤ 3,90 voor volwassenen en ¤ 2,20 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Voor Valk & Hof geldt een speciaal combitarief. Meer informatie op de speciale website www.valk-en-hof.nl.



Ingezonden persbericht