Hulpverleningsregio Haaglanden


Gaslekkage in Dorpsstraat Zoetermeer

Zoetermeer, 4 september

Gaslekkage in Dorpsstraat

Vanavond rond kwart over elf is een gaslekkage ontstaan aan de Dorpsstraat, ter hoogte van huisnummer 110, in de gemeente Zoetermeer. Hierbij is niemand gewond geraakt.

Bij aankomst van de brandweer bleek een gaslucht waarneembaar ter hoogte van de afwateringsgoot in het midden van de straat. Na verschillende metingen, door de brandweer, werd een hoge concentratie gas gemeten rondom deze goot en langs de gevels van een drietal aangrenzende winkels

Om er zeker van te zijn dat de lekkage niet vanuit deze winkels kwam is ook binnen gezocht en gemeten. Hiervoor moest bij de brillenzaak de voordeur geforceerd worden in verband met het niet vlug ter plaatse kunnen zijn van de sleutelhouder. De andere twee eigenaren konden wel snel ter plaatse zijn.

Na grondige inspectie van de drie winkels en hun kruipruimten bleek de hoogste concentratie toch vanuit de straat te komen. Na aankomst van het energiebedrijf is besloten de straat open te graven om zo het lek op te sporen. Al gauw werd een steeds hogere concentratie gemeten waaruit opgemaakt kon worden dat we in de goede richting bezig waren. Kort hierna werd de lekkage gevonden. Op een t-stuk van de hoofdleiding naar een huisaansluiting bleek de lekkage te zitten Het energiebedrijf heeft de lekkage verholpen.