Gemeente Harlingen

Infomarkt N31 traverse Harlingen

31-8-2007

Op dinsdag 4 september van 19.00 tot 21.00 uur is er in MFC Het Vierkant in Harlingen een informatiemarkt over de N31. Rijkswaterstaat, gemeente Harlingen en de Provincie Friesland zullen aanwezig zijn voor het geven van toelichting en het beantwoorden van vragen over de ontwikkelingen rond deze rijksweg door Harlingen.

Rijkswaterstaat is bezig met het verdubbelen van de N31 tussen Zurich en Harlingen. Dit werk verloopt voorspoedig. Volgens planning zal de verdubbeling najaar 2008 zijn afgerond waarmee de N31 een stuk veiliger is geworden. Binnenkort laat Rijkswaterstaat groot onderhoud verrichten aan het gedeelte door Harlingen, de zogenaamde Traverse. Bij de asfalteringswerkzaamheden zal de Traverse enkele centimeters verbreed worden.

Bij toekomstige werkzaamheden kan het verkeer daarna meestal over versmalde rijbanen de N31 blijven vervolgen, en zullen minder vaak omleidingen door Harlingen nodig zijn. Tot slot laat Rijkswaterstaat binnenkort een groot aantal iepen langs de Traverse rooien. Dit is nodig om verspreiding van de iepenziekte te voorkomen. Op de informatiemarkt zijn medewerkers van Rijkswaterstaat en de Iepenwacht Fryslân aanwezig om toelichting te geven op beide projecten en de kap van de iepen.

De gemeente Harlingen en de provincie Fryslân werken samen en in goed overleg met Rijkswaterstaat aan een visie voor de traverse Harlingen. Bezoekers van de informatiemarkt kunnen zich ook over dit proces laten informeren. Hiervoor zijn medewerkers van gemeente en provincie aanwezig in MFC Het Vierkant.

Rijkswaterstaat, gemeente en provincie hopen dat inwoners van Harlingen door het bezoeken van de informatiemarkt een beter beeld krijgen van de verschillende werkzaamheden en ontwikkelingen rond de N31 en het onderlinge verband daartussen.