Gemeente Lelystad

Start brede school Zuiderzeewijk 4 september

In de Zuiderzeewijk gaan basisscholen en peuterspeelzalen intensief samenwerken met uiteenlopende sport-, zorg- en cultuurorganisaties.

Kennismakingsfeest

Deze zogenoemde brede scholen vergroten de ontwikkelingskansen van kinderen, ouders en wijkbewoners. Daarnaast bieden de brede scholen extra zorg voor ouders en kinderen die dat nodig hebben. Om de start van de samenwerking te vieren is er voor alle kinderen van de basisscholen De Vuurtoren, Laetare en Ichthus een groot kennismakingsfeest op dinsdag 4 september, als de samenwerking wordt ondertekend door de partijen.

Partners

De drie scholen, Buurtcentrum de Joon, Stichting 3D, CKC de Kubus, Sportbedrijf Lelystad, bibliotheek Lelystad, GGD, Icare, Stichting Kindercentra Lelystad, en wethouder Willem de Jager namens de gemeente Lelystad ondertekenen het convenant die dag om 14.15 uur in een tent aan de Rode Klif. Dit gebeurt op een ludieke manier, zodat ook de kinderen het kunnen meevieren. Uiteraard zijn andere belangstellenden van harte welkom.

Waarom brede scholen?

Binnen het concept van De Brede School werken diverse basisscholen en peuterspeelzalen samen met uiteenlopende sport-, zorg- en cultuurorganisaties. De Brede School partners bieden kinderen onder en na schooltijd extra activiteiten aan zodat kinderen zich breder kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien.

Op dit moment is er een Brede School samenwerkingsverband in de Waterwijk, de Boswijk en de wijken Jol, Galjoen, Punter en de Landerijen. En nu dus ook in de Zuiderzeewijk.

---