Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ambassadeurs discussiëren met burgers

03 sep 2007 | Tijdens de jaarlijkse ambassadeursconferentie op het ministerie van Buitenlandse Zaken discussiëren ambassadeurs nu ook met burgers.
Logo ambassadeursconferentie 2007
Logo ambassadeursconferentie 2007

Het motto van de ambassadeursconferentie, die van 2 tot en met 6 september plaatsvindt, is dit jaar "Buitenstebinnen". In een globaliserende wereld vervagen de grenzen tussen binnenlands en buitenlands beleid. Om die reden staan de ambassadeurs ook nadrukkelijk stil bij het belang van het buitenland voor Nederland en gaan zij dinsdag voor het eerst met uitgenodigde burgers de discussie aan over het belang van Buitenlandse Zaken voor Nederland.

Tijdens de conferentie wisselen de ambassadeurs ook van gedachten met minister Verhagen (Buitenlandse Zaken), minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken). Voorts hebben de ambassadeurs een ontmoeting met minister-president Balkenende en leden van de Eerste en Tweede Kamer.

Op dinsdag trekken de ambassadeurs ook de wijken in. Ze bezoeken de Utrechtse wijk Lombok en de Rotterdamse wijk Het Oude Noorden. Tijdens deze bezoeken zijn er mogelijkheden voor de pers om foto's of opnames te maken. Gelet op het krappe programma is er slechts tijd voor enkele korte vragen.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl