Persberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 04-09-2007

Rijden door rood licht

LEUSDEN- Op de Heiligenbergerweg werd van maandag van 14.00 uur tot 14.30 uur een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden 5 bekeuringen uitgeschreven.

Vechtpartij

AMERSFOORT- Op maandag werden drie verdachten aangehouden na een vechtpartij. Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij zou zijn op het Sint Jorisplein. Een 18-jarige man uit Barneveld gaf aan geslagen te zijn door drie andere personen. De mannen, van 18 tot 19 jaar uit Hilversum en Baarn werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De mannen gaven aan alleen aan de man getrokken te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aangereden en doorgereden

AMERSFOORT- Op maandagmiddag vond er een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte. Omstreeks 18.00 uur reed een 36-jarige vrouw uit Amersfoort op haar bromfiets onder de Geintunnel door. Uit tegenovergestelde richting kwam een bromfiets rijden met hierop een jongen en een meisje met blond haar. Beiden kwamen in aanrijding met elkaar en de vrouw kwam hard ten val en bleef bewusteloos liggen. De jongen en het meisje reden vervolgens hard weg. De vrouw werd met een hersenschudding vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval en zij kunnen bellen naar de politie van het district Eemland zuid, 0900-8844.

Stelen buskaartjes

AMERSFOORT- Op maandagochtend werden twee verdachten aangehouden nadat zij een buschauffeur hadden bestolen. Omstreeks 09.30 uur stopte een buschauffeur op de Stadsring om passagiers op te pikken. Twee personen stapten in en wilden twee kaartjes kopen. Zij wilde echter met 50 euro afrekenen en daar had de buschauffeur niet van terug. De twee passagiers hadden hier lak aan en een 20-jarige man uit Amersfoort pakte een stapel buskaartjes af en liep samen met de 18-jarige man uit Nijkerk de bus in.

De buschauffeur liep de mannen achterna in de bus. De buschauffeur werd vervolgens geslagen door de mannen. De politie werd gewaarschuwd en de mannen werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De chauffeur raakte niet gewond.