Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 4 september

* VERDACHTE STEEKPARTIJ DELFTSESTRAAT AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-Centrum heeft dinsdagmorgen een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van de steekpartij zaterdagmorgen in een discotheek aan de Delftsestraat.
De steekpartij vond 's morgens rond drie uur plaats als gevolg van een onenigheid tussen een paar mensen wat ontaardde in geweld. Na onderzoek door de recherche is de verdachte dinsdagmorgen omstreeks half tien in de omgeving van zijn woning, in de wijk De Esch, aangehouden. Hij is ingesloten verdacht van poging doodslag.


* TWEE INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Noord heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee inbrekers aangehouden. Rond half drie werd naar aanleiding van een inbraakmelding in een pand aan de Tochtstraat een onderzoek ingesteld. Twee verdachten, die aan het opgegeven signalement van de melder voldeden, werden in de Heer Kerstantstraat, onder een bestelbus, aangetroffen en aangehouden. In de directe omgeving werd ook de auto van de verdachten aangetroffen. De wagen was voorzien van valse kentekenplaten. In het voertuig werden inbrekerswerktuigen en een mes aangetroffen. De recherche zet het onderzoek voort.


* AUTO TE WATER
ROTTERDAM - Politiepersoneel en personeel van de brandweer hebben maandagmorgen een grootscheepse zoekactie gestart naar de inzittende van een auto. Ooggetuigen zagen even over half tien een personenauto over het Antwerpse Hoofd het water inrijden. Vervolgens werd gezien dat een man zich uit het voertuig bevrijdde het water in.
Door twee duikteams van de brandweer werd de auto leeg aangetroffen. De man is echter niet aangetroffen. Uit het onderzoek dat is ingesteld komt naar voren dat de directe naasten van de man een zelfdoding niet uitsluiten.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
HELLEVOETSLUIS - Een 52-jarige inwoonster uit Hellevoetsluis is maandagmiddag om het leven gekomen nadat zij met haar auto frontaal op een bus reed.
Rond half vier kwam het slachtoffer, door nog onbekende oorzaak, op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer terecht. Door de bestuurder van de bus, is nog geprobeerd om een aanrijding te voorkomen door uiterst rechts te gaan rijden. Hierbij kwam hij in aanraking met de vangrail. Dit alles kon echter een botsing niet voorkomen. Het slachtoffer overleed direct aan de gevolgen van de aanrijding.
Door de Technische Ongevallen Dienst is een nader sporenonderzoek ingesteld. In verband met dit onderzoek werd de weg tot ver na de avondspits afgesloten.