PvdA Evert Vermeer Stichting


04 SEPTEMBER 2007
Even voorstellen: de kandiaat-voorzitters

Wat heeft de PvdA partijvoorzitter met internationale solidariteit en ontwikkelingssamenwerking te maken? Niet zo heel veel is misschien uw eerste gedachte. De partijvoorzitter houdt zich ten slotte toch vooral bezig met de ledenadministratie en de afdelingen. Of niet? We vroegen het de kandidaat-voorzitters zelf. Welk verschil denken zij te kunnen maken als het gaat om Internationale Solidariteit en wat gaan wij daar straks van merken?

Klik hier onder op de naam van de kandidaat om de reactie te lezen*. Meer informatie over de verkiezing en de regionale bijeenkomsten vindt u op de website van de PvdA.

Tjeerd van Dekken (Groningen, 40 jaar): ervaring binnen de vereniging van de PvdA op zowel landelijk, regionaal als lokaal niveau. Ervaring in het organiseren van debat.

Bertus Mulder (Feanwalden, 58 jaar): toewijding voor en (bestuurlijke) ervaring in de PvdA als vereniging; gedegen kennis van de geschiedenis en beginselen van de sociaal-democratie.

Lilianne Ploumen (Amsterdam, 45 jaar): gedegen ervaring in besturen grote vrijwilligersorganisatie; visie op partijorganisatie en neveninstellingen.

Jan Pronk (Den Haag, 67 jaar): internationaal gezag en visie, ruime politiek- bestuurlijke ervaring als gedreven kamerlid en minister.

Ad Voerman (Lelystad, 59 jaar): ruime politiek-bestuurlijke ervaring in complexe organisaties; partij-ervaring op regionaal niveau.


* De EVS heeft alle kandidaat-voorzitters om een reactie gevraagd. Van Erik de Baedts en Solomon Tesfaye is nog geen reactie ontvangen. De profielschets van iedere kandidaat is geschreven door de adviescommissie.