KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

4-9-2007

Britten domineren op WK Dart 18

Van 28 augustus tot en met 1 september 2007 werd op het Garda meer in Italië het Dart 18 WK gevaren. Het deelnemersveld bestond uit een indrukkend aantal van 123 teams uit tien landen waaronder Zuid Afrika, Engeland, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

De tien races zijn in wisselende omstandigheden gevaren. De hoogste trede op het podium werd overtuigend met drie eerste plaatsen
ingenomen door het team Daniel Norman en Melanie Rogers, gevolgd door zilver voor team David Lloyd en Catrin Farthing en brons voor Paul Wakelin en Emma Curtis, allen uit Groot-Brittannië. Het Franse team Emmanuel Dode en Billy Besson werd vierde.

De resultaten van de vijftien Nederlandse teams vielen enigszins tegen. Het team Bas Leyen en Beatrijs Leyen uit Wassenaar zetten met een 23e plaats overall de beste Nederlandse score neer.

Het volgende Dart evenement is het Open Nederlands Kampioenschap dat van 21 tot en met 23 september 2007 in Workum plaatsvindt. Dit evenement is een test evenement voor het tevens in Workum te varen Dart 18 Wereld Kampioenschap 2008.

Internetadres: www.circolovelatorbole.com
E-mailadres:NvGorp@pmb.nl