Persberichten 04/09 middag

regio, 04-09-2007

Noordwijk Politie onderzoekt tegenaangifte

De politie onderzoekt de aangifte van een 25 jarige man uit Katwijk. Hij werd op zaterdag 1 september rond 01.30 uur aan de Grent aangehouden na de aangifte van een 38 jarige portier van een uitgaansgelegenheid. Die was door hem geslagen, gebeten en gekrabt nadat hij uit de gelegenheid was gezet. De Katwijker zegt om niets uit de gelegenheid gezet te zijn. Hij wilde juist binnen een schermutseling sussen. Door twee portiers werd hij vervolgens naar zijn zeggen hardhandig naar buiten gewerkt. Daarbij zou zijn geslagen en geschopt. Door het geweld moest hij zich die nacht in een ziekenhuis laten onderzoeken. Hij had pijn over het hele lichaam, een blauw oog, diverse schrammen en mogelijk een hersenschudding. Hij deed aangifte. De politie onderzoekt nu niet alleen de aangifte van de portier maar ook die van de Katwijker. De portiers moeten nog gehoord worden.

Katwijk Verkeersongeval, fietsster rijdt door

De politie roept een fietsster op die dinsdag 4 september omstreeks 08.20 uur betrokken raakte bij een ongeval met een 18 jarige scooterrijdster uit Katwijk. De vrouw stond met haar fiets onder het viaduct op de Hoorneslaan te schuilen voor de regen. Omdat de ongeveer 50 jarige vrouw plotseling weer ging fietsen moest de Katwijkse uitwijken waarna zij ten val kwam. De vrouw op de fiets heeft gewacht totdat zij de sirenes van de ambulance hoorde. Met de mededeling dat zij naar het werk moest, is zij vervolgens weggefietst zonder haar gegevens achter te laten. De politie verzoekt de vrouw contact op te nemen via 0900 8844. Ook getuigen worden verzocht zich te melden. De vrouw droeg een lange donkere regenjas met een capuchon.

Oegstgeest Auto botst met bromfietser

Op de kruising Lijtweg met de Maarten Harpertszoon Tromplaan botsten dinsdag 4 september rond 08.30 uur een 41 jarige automobilist uit Oegstgeest met een 16 jarige bromfietser uit Valkenburg. De automobilist verleende bij het richting veranderen geen voorrang aan de bromfietser. Deze raakte gewond en is met mogelijk een gebroken onderbeen overgebracht naar het LUMC.

Leiden Fietsster en bromfietser botsen

Op het fietspad bij de Damtunnel aan de Damlaan botsten dinsdag 4 september rond 08.45 uur een 44 jarige bromfietser uit Voorschoten en een 35 jarige fietsster uit Leiden met elkaar. Daarbij klaagde de Leidse over haar buik en been en de man over zijn schouder. Beiden zijn overgebracht naar het LUMC.

Nieuwerkerk a/d IJssel Verdachte van aanranding aangehouden

De politie heeft dinsdag 4 september een 17 jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden voor een zedenmisdrijf. De jongen wordt er van verdacht op donderdag 30 augustus een 15 jarige meisje uit Nieuwerkerk aan den IJssel te hebben aangerand. Het misdrijf gebeurde in een park aan de Nagelkruid. Rond 17.00 uur liep het meisje daar toen de verdachte haar benaderde, beetpakte en haar in bosjes probeerde te krijgen. Het lukte het meisje niet direct om los te komen. Zij sloeg alarm door te gillen en riep om hulp toen een fietser langsreed. De verdachte liet haar los en rende weg. Na de melding van het misdrijf startte de politie direct een onderzoek. Naast een onderzoek in het park werd ook een buurtonderzoek gehouden. Dankzij dit onderzoek meldde zich een getuige die de politie op het spoor van de verdachte bracht. Dinsdagmorgen volgde zijn aanhouding. De verdachte wordt donderdag 6 september voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Krimpen a/d Lek Motorrijdster botst tegen auto

Een 27 jarige motorrijdster uit Schoonhoven is dinsdag 4 september rond 08.50 uur op de C.G. Roosweg tegen een voor haar in de file staande auto van een 43 jarige automobilist uit Amersfoort. De motorrijdster kwam ten val en brak daarbij mogelijk haar pols. Zij is overgebracht naar het Ijssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel.