Stichting Nederland van afval naar grondstof (Nedvang)


PERSBERICHT

Plastic Heroes in de regio

Gescheiden inzameling van plasticflessen en ­flacons in Bergambacht, Bodegraven en Nieuwerkerk a/d IJssel

4 september 2007 ­ Vandaag starten de eerste drie gemeenten in de Cyclus-regio (Midden- Holland en Rijnstreek) met de gescheiden inzameling en recycling van plasticflessen en
-flacons. De feestelijke aftrap in Bergambacht, Bodegraven en Nieuwerkerk aan den IJssel maakt deel uit van de grootscheepse `Plastic Heroes'-campagne om kunststofflessen apart in te zamelen. Het uiteindelijke doel voor 2007 is inzameling in alle Nederlandse gemeenten.

De gescheiden inzameling van plasticflessen spaart het milieu, omdat er minder CO2-uitstoot is. Bovendien is het materiaal op deze manier te recyclen tot nieuwe producten. Nedvang (Nederland van afval naar grondstof) faciliteert de inzameling en werkt daarbij samen met gemeenten en afvalbedrijven.

Plastic Heroes
Met de communicatiecampagne `Plastic Heroes' ondersteunt Nedvang de inzameling van plasticflesjes. De campagne wordt onder meer ingezet bij (grote) sportevenementen en bij gemeenten. Meer informatie over de campagne staat op de site www.plastic-heroes.nl.

Over Cyclus
Cyclus beheert openbare ruimten, (bedrijfs)terreinen en afval voor gemeenten en bedrijven in de regio's Midden-Holland en Rijnstreek. Negentien gemeenten in deze regio's zijn aandeelhouder van Cyclus.


---