Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Extra persbericht 4 september 2007

Deventer, 04-09-2007

Man met vuurwapen gelijkend voorwerp aangehouden

Onderhandelaars ingezet

Op dinsdagmiddag 4 september is er even na vier uur, in een woning aan de D. Meelestraat, een 46-jarige man uit Deventer aangehouden. De politie was eerder die dag, rond het middaguur, met een deurwaarder bij de woning geweest voor een geplande woninguitzetting. In de woning troffen zij echter de 46-jarige man aan met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

Meerdere politie-eenheden zijn vervolgens ingezet, waaronder het arrestatieteam en onderhandelaars. Ook werden uit voorzorg meerdere straten in de omgeving van de woning afgezet. Tevens moesten leerlingen van enkele onderwijsinstellingen in de nabije omgeving langer op school blijven, zodat zij niet in de omgeving zouden rondlopen.

De onderhandelaars zijn in gesprek gegaan met de 46-jarige man waarna ze hem uit de woning hebben begeleid en hij vervolgens door de politie kon worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau.

De leerlingen van de onderwijsinstellingen konden rond 16.15 uur hun locaties verlaten en huiswaarts gaan. Binnenkort zullen de afgezette straten weer vrijgegeven worden voor het verkeer.