Gemeente Barneveld


Nota handhaving ruimtelijke en bouwregelgeving vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de Nota handhaving ruimtelijke en bouwregelgeving gemeente Barneveld. Daarnaast heeft zij ook ingestemd met het programma handhaving ruimtelijke en bouwregelgeving 2008.

De gemeente heeft tot taak om de bouw- en bestemmingsplanregels te handhaven, waarbij het voorkomen van calamiteiten met betrekking tot de veiligheid en gezondheid van bewoners/omwonenden voorop staat. Een ander belangrijk doel is het waarborgen van de kwaliteit van de leefomgeving.

De gemeente Barneveld heeft het bestaande handhavingsbeleid geactualiseerd naar aanleiding van een wijziging van de Woningwet op 1 april 2007. Specifieke aspecten waar in 2008 op gecontroleerd zal worden door de gemeente Barneveld zijn onder andere een intensievere controle tijdens de bouw, de aanpak van illegale bewoning van noodwoningen, de naleving van het bouwbesluit in bestaande situaties (excessen) en zonodig de jongerenketen die niet aan de voorwaarden van het ketenbeleid voldoen.

Barneveld, 4 september 2007
Persbericht 07102
Mutatiedatum 04/09/2007