Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg dinsdag 4 september

TILBURG, 4 september 2007

Tilburger aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft maandag een 46-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn 40-jarige vriendin in hun woning in het centrum van Tilburg. De vrouw heeft daarvan aangifte gedaan, volgens haar is ze structureel lichamelijk en psychisch mishandeld tijdens hun relatie. De Tilburger is in verzekering gesteld.

Over huiselijk geweld

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Tilburger aangehouden met gestolen fiets

TILBURG: Rond 17.00 uur maandagmiddag is een 38-jarige Tilburger aangehouden op de Lochtstraat. Hij was in het bezit van een gestolen fiets. Volgens de man had hij de fiets geleend van een bekende van hem. De Tilburger staat geregistreerd als veelpleger en is daarom conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De fiets werd in april gestolen bij een scholengemeenschap aan de Reitse Hoevenstraat. De 16-jarige eigenares deed daarvan aangifte.

Aanhouding na huisvredebreuk

TILBURG: De politie heeft dinsdagmorgen rond 06.00 uur een 77-jarige Tilburger aan bij de universiteit aan de Warandelaan. Een beveiliger trof na een inbraakalarm de man aan in een collegezaal. De verwarde man, die zich vermoedelijk maandagavond heeft laten insluiten, zegt niet te weten hoe hij in de collegezaal is terechtgekomen. De man is na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agressieve bezoeker van bouwmarkt aangehouden

TILBURG: Bij een bouwmarkt aan de Daniel Jos Jittastraat is dinsdagmiddag een 47-jarige Tilburger aangehouden. Hij zou een medewerker van de bouwmarkt hebben geslagen met een ijzeren strip. Ook vernielde hij een pinapparaat. De man wilde enkele goederen ruilen, maar omdat ze niet meer in goede staat waren, was dat niet mogelijk. Daarop ging de Tilburger door het lint, zo hebben getuigen bevestigd. De man is ingesloten op het politiebureau.

Auteur: Andre van den Hul