Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout dinsdag 4 september

OOSTERHOUT NB, 4 september 2007

Automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed

ALMKERK: Een 76-jarige automobilist uit Almerk is maandagavond rond 21.45 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Dat gebeurde op de Emmikhovenseweg. Agenten kwamen de man op het spoor, nadat een collega in zijn vrije tijd de automobilist had zien rijden en dat doorgaf. De bestuurder slingerde en voerde geen verlichting. Nadat de man zijn auto had stilgezet, constateerden agenten een duidelijke alcohollucht. Het lukte niet bij de man een blaasproef en een ademanalyse af te nemen, vandaar dat een bloedproef uitkomst bood. De uitslag daarvan is niet bekend. Het rijbewijs van de Almkerker is ingevorderd; proces-verbaal wordt opgemaakt.

WOUDRICHEM: Een 43-jarige inwoner van Zwijndrecht is dinsdagmorgen rond 01.00 uur bij een controle aangehouden op de Wethouder de Joodestraat. De man blies 280 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De automobilist is na verhoor heengezonden, met een proces-verbaal. De man had geen rijbewijs bij zich, onderzocht wordt nog of hij met een ontzegging reed.

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft dinsdagmiddag rond 13.00 uur een 56-jarige automobilist uit Hank aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol op de Heistraat; hij blies 725 ug/l. Het rijbewijs werd ingevorderd; na verhoor kon de man met een proces-verbaal naar huis gestuurd worden. De man reed zo slingerend dat hij net een fietser kon ontwijken, aldus een getuige.

Einde berichtgeving.

Auteur: Andre van den Hul