Ministerie van Defensie

ACTUEEL

04-09-2007 16:18

DVD OP MISSIE ONDER KERKLEDEN

Minister Eimert van Middelkoop heeft dinsdagochtend de DVD âUitgezondenâ in ontvangst genomen van de Geestelijke Verzorging Militairen van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt). De video geeft kerken inzicht in het leven van de uitgezonden militair, het thuisfront en de rol van de geestelijke verzorger.

Hoewel gemaakt voor de circa 270 plaatselijke gemeentes die het vrijgemaakte kerkgenootschap telt, geeft het een algemeen beeld van de rol van geestelijke verzorging binnen de krijgsmacht. De beelden zijn voornamelijk opgenomen in Afghanistan. Maar ook andere gebieden worden aangekaart.

Van Middelkoop gaf aan het een ontroerende video te vinden. âHet gaat om mensen met incasseringsvermogen.â Hij doelt daarmee bijvoorbeeld op een vrouw die in de video de veranderende rolverdeling binnen een gezin aanstipt: âNa uitzending start je partner op het moment dat hij weggegaan is. Dat geeft wel eens vuurwerk.â

De Geestelijke Verzorging Militairen van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) helpt gemeentes om militairen in hun midden zo goed mogelijk te ondersteunen.