Politie Kennemerland

Overlast jeugd aangepakt

Haarlem, 04-09-2007

De bikers (surveillerende politiemensen op de fiets) hebben op diverse plaatsen in Haarlem extra gesurveilleerd in straten waar veel jeugdoverlast voorkomt.

Rond 19.30 uur heeft de politie in de Ambachtstraat twee jongens van 13 en 14 jaar uit Haarlem en Spaarndam aangehouden. Politieagenten verzochten een hanggroep, waar beide jongens onderdeel van uitmaken, weg te gaan omdat zij overlast veroorzaakten. Hierop scholden de jongens de agenten uit en beiden konden geen geldig legitimatiebewijs tonen. Zij kregen een proces-verbaal.

Op het Leonardo da Vinciplein zagen agenten 21.50 uur een groep van 20 jongeren staan. Gezien de overlast die zij de bewoners in de buurt al langere tijd bezorgen, heeft de politie de groep gesommeerd weg te gaan. Een paar jongens uit de groep begonnen met stenen te gooien en uitten beledigingen naar de agenten. Een 20-jarige man uit Haarlem werd aangehouden omdat hij de agenten bleef beledigen. Ook kon hij geen legitimatiebewijs tonen en hij heeft de nodige bekeuringen gekregen. Dezelfde groep jongeren verzamelde zich later weer en opnieuw heeft de politie de jongeren verzocht te vertrekken. De groep vertrok met uitzondering van een 18-jarige Haarlemse: zij werd aangehouden en ontving een proces-verbaal. Komende tijd zal de politie extra blijven surveilleren op plekken waar hangjongeren overlast bezorgen.