Gemeente Hengelo

Werkgroepen Binnenstadsdebat druk aan de slag

Afgelopen vrijdag zijn de zes werkgroepen van het Binnenstadsdebat van start gegaan. Circa zestig Hengeloërs, verspreid over zes werkgroepen, kwamen bijeen om te discussiëren over de vraag: Hoe moet de Hengelose binnenstad er in de toekomst uit komen te zien. De bijeenkomst begon met een stadswandeling. De werkgroepen raakten onderweg in gesprek met mensen die op verschillende wijze bij de binnenstad betrokken zijn: de wijkagent, een inwoner, een horecaondernemer en iemand van Het Oversticht, die vertelde over de wederopbouwarchitectuur. Onderweg maakte elke groep tien fotos van opvallende zaken: mooi of lelijk, karakteristiek of saai, belangrijk om te behouden of juist niet

Tijdens de stadswandeling kwam de discussie al goed op gang. Die werd voortgezet in de voormalige bibliotheek, waar de Hengeloërs in groepjes uiteen gingen. Na een diner en een tweede discussieronde werd om half tien de bijeenkomst afgesloten.
De werkgroepen komen aanstaande vrijdag weer bij elkaar. Die avond ronden zij hun voorstellen af.

Hoe het verder gaat, leest u op de pagina van het Binnenstadsdebat. Daar leest u ook hoe u uw ideeën voor de Hengelose binnenstad in kunt dienen.