Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 4 september

BREDA, 4 september 2007

Snelheidscontrole

BREDA: de politie hield op maandag tussen 09.20 uur en 15.00 uur een snelheidscontrole aan de Nieuwe Kadijk. Van de 7241 passanten waren er 187 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u, terwijl hier een maximum van 70 km/u geldt.

Man aangehouden voor bedrijfsinbraak

BREDA: De politie kreeg op dinsdagochtend omstreeks 04.45 uur melding van een inbraak aan de Langendijk. Een man zou een ruit hebben ingegooid. Met behulp van het signalement van de dader kon de politie enkele minuten later een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhouden. Hij was in bezit van een hoeveelheid rookwaar. Uit de winkel was een hoeveelheid rookwaar weggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Drietal aangehouden voor stelen geldkistje

BREDA: De politie hield op maandagochtend drie mannen aan voor het stelen van een kassa. De 18-jarige man, de 19-jarige man en de 20-jarige man, allen uit Breda, worden ervan verdacht op dinsdagmiddag 22 mei j.l. een geldkistje te hebben weggenomen uit een ijscowagen aan de Verviersstraat. De politie nam aangifte op van de gedupeerde. Met behulp van een signalement kon de politie de drie opsporen. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Vrouw aangehouden voor verduistering goederen en geld

BREDA: De politie hield op maandag een 25-jarige Bredase aan voor verduistering. De vrouw was als schoonmaakster ingehuurd door een 45-jarige man. De vrouw zou in maart een aantal sieraden en geld hebben weggenomen uit de woning in de wijk Blauwe Kei. Na verhoor is de vrouw met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg