Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 4 september

BERGEN OP ZOOM, 4 september 2007

Dronken man aangehouden na botsing tegen boom

ROOSENDAAL: De politie hield op maandagavond een 55-jarige man uit Roosendaal aan. De man reed op de Dijkrand in een bocht tegen een boom aan, nadat hij de controle over het stuur verloor. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hem een ademanalyse is afgenomen. Uitslag hiervan bedroeg 1190 ug/l. Het voertuig van de man is achtergehouden en hij is met een rijverbod van 12 uur in vrijheid gesteld. Ook is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Drie jongemannen aangehouden na vechtpartij

ROOSENDAAL: Op maandagavond ontstond er een vechtpartij op de Markt. Vier jongens kregen hier ruzie met elkaar. Het conflict was al eerder begonnen tussen de jongemannen, die bekenden van elkaar zijn. De partijen mishandelden elkaar over en weer en de ruzie escaleerde meerdere malen in de Raadhuisstraat en op de Bloemenmarkt. De ruzie eindigde in een steekpartij. Een 19-jarige man uit Roosendaal liep hierbij wondjes op aan hand en heup. De man is door bekenden naar de eerste hulp van het ziekenhuis gebracht, waar de wondjes zijn gehecht. De politie nam een verklaring af van meerdere getuigen en hield in verband met de vechtpartij drie verdachten aan, waaronder het slachtoffer van de steekpartij. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Ook een 17-jarige jongen uit Roosendaal en een 19-jarige jongen uit Roosendaal zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. De 17-jarige jongen wordt daarnaast verdacht van het steken en daarmee poging tot zware mishandeling. De drie zijn in verzekering gesteld.

In verband met het onderzoek naar de steekpartij is het Emile van Loonpark gisterenavond enige tijd afgesloten geweest. De politie zocht hier naar o.a. sporenmateriaal.
Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.

Politie onderzoek bedrijfsinbraak

HOEVEN: Op dinsdag is tussen 01.30 uur en 02.00 uur ingebroken in een winkel aan de Scheldelaan. De daders braken een toegangsdeur open. Binnen werd een grote hoeveelheid alcoholhoudende drank weggenomen. De daders gingen er vermoedelijk vandoor in een bestelbus. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en een sporen- en buurtonderzoek ingesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg