Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer



Cramer neemt Duurzame Koffertje in ontvangst

04-09-2007

Minister Cramer heeft vandaag op Duurzame Dinsdag namen het kabinet het Duurzame Koffertje in ontvangst genomen. In het koffertje zitten 250 initiatieven van onder andere burgers en bedrijven. Met Duurzame Dinsdag vragen maatschappelijke organisaties aandacht voor duurzame ontwikkeling.

Het is goed om te zien dat duurzaamheid breed wordt gedragen. We moeten het met zn allen doen: maatschappelijke organisaties, overheid en burgers, aldus minister Cramer. Hou duurzaamheid op de kaart. Er is nu draagvlak voor, daarvan is Duurzame Dinsdag een prachtvoorbeeld. In het verleden was er ook herhaaldelijk aandacht voor, maar dan zakte het weer weg. Nu moeten we het vasthouden.
Oud-minister Dekker van VROM overhandigde eerder op de dag aan Sevim Zor de eerste prijs voor het beste duurzame initiatief. De Rotterdamse won de prijs voor haar idee voor een kookboek over duurzaam eten en koken. Dat boek geeft onder andere aan hoeveel energie en water nodig was om de producten te vervaardigen. De tweede prijs ging naar Gulpener Oogstparade, een evenement over milieu- en sociaalvriendelijk geteelde producten, agro-toerisme en agrobusiness. De gemeente Zwolle kreeg een eervolle vermelding voor Visie op de ondergrond. Dat is een duurzaam plan voor de ontwikkeling van Zwolle met aandacht voor bijvoorbeeld duurzame energie, duurzaam waterbeheer en economisch verantwoord groen boeren.

Meer informatie


* http://www.duurzamedinsdag.nl

* Dossier Duurzame ontwikkeling