Ministerie van Defensie

04-09-2007 17:33

LAATSTE AFSCHEID SERGEANT ROSIER

Familie, vrienden en collega's zijn dinsdagmiddag in Friesland samengekomen voor de crematie van sergeant der eerste klasse Martijn Rosier. De landmachtmilitair van 111 Pantsergeniecompagnie kwam zondag 26 augustus om het leven door een bermbom.

Het laatste eerbetoon begon bij het huis van Rosier in Sint Annaparochie. Van daar trok een stoet richting het crematorium in Goutun. Raadsvrouw majoor Ingeborg Takken leidde de ceremonie waar vier kaarsen werden aangestoken ter nagedachtenis aan de vader van vier kinderen, waarvan één nog niet geboren.

De ouders van Martijn namen het woord en haalden dierbare herinneringen op. De plechtigheid werd opgeluisterd met âBrothers In Armsâ van de Dire Straits en âGoodbye My Loverâ van James Blunt.

Namens Defensie was onder anderen brigade-generaal Mart de Kruif, commandant 43 Gemechaniseerde Brigade aanwezig. Luitenant-kolonel Martin Wijnen uitte als bataljonscommandant zijn diepe respect voor het gevaarlijke werk dat Rosier verrichtte. Sergeant der eerste klasse Robert de Vries sprak lovend over zijn maatje Martijn.

De nabestaanden van Rosier kregen de Nederlandse vlag, de regimentsvlag, zijn baret en zijn decoraties overhandigd. Behalve familie en naaste vrienden woonden honderden genodigden de uitvaart bij.

Het condoleanceregister voor de nabestaanden van Martijn Rosier is inmiddels gesloten.