Gemeente Breda

Nico van Mourik benoemd tot gemeentesecretaris van Breda


Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag de heer Nico van Mourik benoemd als gemeentesecretaris van Breda. Vorige week maakt het college dit voornemen al bekend. De Ondernemingsraad (OR) heeft deze week positief geadviseerd over de voorgenomen benoeming. De benoeming geschiedt in eerste instantie voor een periode van vijf jaar. De heer Van Mourik begint op 21 september aan zijn nieuwe functie.

Het college van B&W ziet in Nico van Mourik een gemeentesecretaris met sturende en leidinggevende kwaliteiten, inhoudelijke kennis, een uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke processen en verhoudingen en met een visie op de organisatieontwikkeling. Hij voldoet hiermee in ruime mate aan het profiel dat het college heeft opgesteld voor de nieuwe secretaris.

De heer van Mourik is op dit moment griffier van de gemeente Breda. Deze functie vervult hij vanaf 2006. Daarvoor heeft hij ruim tien jaar de functie van directeur Bestuurszaken van de gemeente Den Haag vervuld en was daar tegelijkertijd loco-gemeentesecretaris. Daarnaast vervult hij een groot aantal nevenfuncties, waaronder secretaris van het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling (FMO) en lid van de Commissie Openbaar Bestuur van de Vereniging van Griffiers.