Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Deelgemeente Feijenoord stuurt brandbrief aan ministers Vogelaar en Bos: grote zorgen over Vogelaarwijken

Het dagelijks bestuur van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord heeft vandaag een brandbrief gestuurd aan Ella Vogelaar, minister voor Wonen, Wijken in Integratie (WWI) en naar minister van Financiën Wouter Bos. In de brief worden de grote zorgen geuit die het dagelijks bestuur heeft over de laatste ontwikkelingen rondom de zogenaamde Vogelaarwijken

Het dagelijks bestuur maakt zich grote zorgen over het feit dat de landelijke discussie over deze wijken de laatste weken niet meer gaat over de aanpak van de problematiek in deze wijken, maar vooral over de wijze waarop de aanpak gefinancierd moet worden. Het dagelijks bestuur vindt het onverteerbaar dat hierdoor de meest urgente programmas en projecten dreigen te vertragen, of erger, helemaal niet uitgevoerd kunnen worden.

Vogelaarwijken
Deelgemeente Feijenoord is met haar bijna 70.000 inwoners één van de grootste deelgemeenten van Rotterdam. Minister Ella Vogelaar heeft 40 wijken in achttien steden geselecteerd waar in deze kabinetsperiode extra investeringen zullen worden gedaan, gezien de stapeling van sociale, fysieke en economische problemen die zich daar voordoen. De deelgemeente Feijenoord kent in totaal acht wijken, waarvan zes achterstandswijken. Vijf daarvan zijn Vogelaarwijken.

Bijgevoegd treft u de brief van het dagelijks bestuur aan de ministers aan.