Lpath demonstreert preklinische werkzaamheid van Lpathomab(TM) en is het begin van een proces om het voor de mens toepasbaar te maken

04/09/2007 22:13



PR Newswire



SAN DIEGO, September 4 /PRNewswire/ --

- Resultaten bevestigen eens te meer de op lipiden gerichte therapieën als een groeiend gebied voor ontdekkingen van medicijnen.

Lpath, Inc. (OTC Bulletin Board: LPTN), de leider in zijn categorie voor wat therapeutische middelen tegen bio-actieve lipiden betreft, maakte positieve resultaten bekend in verscheidene muriene modellen van menselijk kanker en AMD met Lpathomab(TM), zijn via muizen mono gekloonde antilichamen tegen LPA (lysophosphatidisch zuur). Deze resultaten bevestigen de verwachte potentiële anti-angiogenische en anti-metastatische werkzaamheid van Lpathomab. Lpathomab werd ontwikkeld door gebruik te maken van Lpath's gepatenteerde ImmuneY2(TM) platform technologie.

Vanwege deze positieve uitkomst zal Lpath met DataMabs uit Londen, Engeland gaan samenwerken om Lpathomab toepasbaar te maken voor de mens als een belangrijk antilichaam voor preklinische ontwikkeling.

LPA is een bio-actieve lipide, die reeds lang is erkent als een belangrijke oorzaak van de groei van kankercellen en metastase in een breed scala van typen tumoren en dat tevens in belangrijke mate bijdraagt aan neuropatische pijn.

"Lpathomab voor de mens geschikt te maken is een vitale volgende stap om dit project de kliniek binnen te krijgen", zei Genevieve Hansen, Ph.D. en Lpath's vice-president van de afdeling onderzoek. We hebben in het verleden veel successen geboekt door met DataMabs samen te werken en kijken er naar uit wederom met hen samen te werken aan ons Lpathomab project."

Deze prestatie met Lpathomab komt heel snel na Lpath's succes met zijn Sphingomab(TM) programma. Sphingomab is een antilichaam tegen een andere bio-actieve lipide, S1P geheten. Lpath maakte het antilichaam in 2006 geschikt voor de mens en is van plan in november een IND in te dienen voor het gebruik van ASONEP(TM) (de systeemformule van het voor menselijk gebruik geschikt gemaakte Sphingomab) voor de behandeling van kanker. Het is tevens van plan begin volgend jaar een tweede IND in te dienen voor het gebruik van iSONEP(TM) (de oculaire formule van het voor menselijk gebruik geschikt gemaakte Sphingomab) voor de behandeling van AMD. Het bedrijf is van plan om voor het voor menselijk gebruik geschikt gemaakte Lpathomab in 2009 een IND in te dienen.

Dr. Roger Sabbadini, oprichter en CSO van Lpath, zei in een commentaar: "Deze opwindende resultaten bewijzen eens te meer de waarde van op de op lipiden gerichte therapieën als een belangrijk nieuw gebied voor ontdekkingen van medicijnen. Lpath was een van de eerste bedrijven die inzag dat bio-actieve lipide signaalmoleculen, zoals S1P en LPA, uitstekende richtpunten zouden kunnen zijn voor de ontwikkeling van rationele geneesmiddelen. Door ons daar onophoudelijk op te richten en blijk te geven van een onweerstaanbare voortvarendheid, hebben we een hele nieuwe klasse van op lipiden gerichte therapieën blootgelegd voor de behandeling van kanker, diabetes, neuro-degeneratieve aandoeningen, immuniteitsfuncties, ontstekingen, pijn, psychische aandoeningen en cardiovasculaire aandoeningen."

Wetenschappers geloven nu dat er meer dan 1.000 verschillende functionele lipiden zijn, die elk een nieuw potentieel doelwit zijn voor therapeutische interventie.

Over Lpath:
Lpath, Inc., gevestigd in San Diego, Californië, is de leider in zijn categorie wat op lipidomics gebaseerde therapieën betreft, een groeiend vakgebied binnen de medische wetenschap waar bio-actieve signaallipiden gebruikt worden voor de behandeling van belangrijke menselijke aandoeningen. ASONEP(TM) (de systeemformule van de voor de mens geschikt gemaakte vorm van Sphingomab(TM)) is een antilichaam tegen S1P, dat veelbelovend is voor de behandeling van kanker en andere aandoeningen. Een tweede kandidaat-product, iSONEP(TM) (de oculaire formule van de voor de mens geschikt gemaakte vorm van Sphingomab), heeft superieure resultaten aangetoond bij verschillende preklinische AMD- en retinopatische modellen. Het derde kandidaat-product van Lpath, Lpathomab(TM), is een antilichaam tegen LPA, een belangrijk bioactief lipide dat sinds lang bekend staat als een geschikt doelwit om de ziekte aan te pakken. Het unieke vermogen van het bedrijf om nieuwe antilichamen te creëren tegen bioactieve lipiden is gebaseerd op ImmuneY2(TM), de apparatuur voor geneesmiddelontwikkeling waarvan het bedrijf gebruik maakt om nieuwe projecten te ontwikkelen. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.Lpath.com

Toekomstgerichte verklaringen
Behalve historisch vastgestelde feiten, zijn alle feiten die in dit persbericht worden besproken op de toekomst gerichte verklaringen en omvatten ze ontelbare veronderstellingen en een heel aantal risico's en onzekerheden, waarover wij vaak geen controle hebben en waardoor de werkelijke resultaten beduidend kunnen verschillen van de verklaarde verwachtingen. Er is bijvoorbeeld geen enkele garantie dat de vereiste klinische proeven succesvol zullen blijken, dat de nodige vergunningen zullen worden verkregen, of dat de voorgestelde behandelingen veilig en effectief zullen blijken te zijn. De werkelijke resultaten kunnen ook beduidend afwijken van de resultaten die in dit persbericht beschreven of beschouwd worden ten gevolge van de risico's en onzekerheden die bestaan in onze bedrijfs- en werkingsomgeving, waaronder, maar niet beperkt tot, onze beperkte ervaring in de ontwikkeling van therapeutische geneesmiddelen, onze afhankelijkheid van gepatenteerde technologieën, onze geschiedenis van bedrijfsverliezen en opgestapelde bedrijfstekorten, onze afhankelijkheid van onderzoektoelagen, de huidige en toekomstige concurrentie, en andere risico's die geregeld worden beschreven in onze verslagen die ingediend werden bij de Securities and Exchange Commission. Wij zijn niet verplicht om een toekomstgerichte verklaring te updaten in het licht van gebeurtenissen of omstandigheden na de datum van de verklaring.

Contact:

Scott Pancoast Investeerders relaties

+1-858-678-0800 x104 Liolios Group, Inc.
spancoast@Lpath.com Scott Liolios of Ron Both
http://www.Lpath.com +1-949-574-3860

Website: http://www.lpath.com

Scott Pancoast van Lpath, Inc., +1-858-678-0800, doorkiesnummer 104, spancoast@Lpath.com; of Investeringen, Scott Liolios of Ron Both, beiden van Liolios Group, Inc., +1-949-574-3860, voor Lpath, Inc.