Socialistische Partij

Steun SP voor eerlijke CAO KPN Contact en SNT


04-09-2007 * Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen heeft vanmiddag de stakende actievoerders van KPN Contact en SNT een hart onder de riem gestoken. "Overal horen we hetzelfde grijze plaatje, we moeten marktconform belonen. En dat deuntje wordt keer op keer gebruikt om de salarissen aan de top te laten stijgen en die op de werkvloer te bevriezen of te laten dalen. Jullie pikken dat niet, en de SP steunt jullie daarbij - in en buiten de Kamer!"

Na liefst zes maanden onderhandelen willen de medewerkers van KPN Contact en SNT eindelijk een goede cao, met daarin een redelijk loonontwikkeling, behoud van verlofuren en een einde aan het oneerlijke competitiesysteem dat de werknemers tegen elkaar uitspeelt.

De gezamenlijke bonden FNV Abvakabo, CNV Publieke Zaak en de Bond van Telecompersoneel hadden vandaag een bijeenkomst op het Maanplein in Den Haag georganiseerd. "We zijn blij dat de SP er is om ons te laten merken dat ze ons steunen", aldus Danielle Wiek van Abvakabo.

KPN Contact beheert de klantenservice en de helpdesk voor KPN. SNT is een afdeling van KPN die servicediensten, zoals een telefonische helpdesk, levert aan andere bedrijven.