Saxion Hogescholen
BR>

di 04 september 2007

Winnaars Saxion scriptieprijzen beloond

De jaarlijkse Saxion scriptieprijswinnaars uit Enschede worden dinsdag 4 september bekend gemaakt. De jury koos de scriptie van Marc Telgenhof Oude Koehorst en Chantal Veldhuis uit als eerste prijs. Zij schreven over een uniek kostprijsmodel voor de operatiekamers in Medisch Spectrum Twente. Beide studenten voltooiden hiermee hun opleiding bedrijfseconomie. De jury was van mening dat de scriptie "niet alleen vernieuwend was, maar ook landelijke navolging verdiende".

De prijs leverde hen 1200 Euro op.

Civiele techniek studenten Peter van Leuteren, Timon Pekkeriet en Rob Ligtenberg behaalden de tweede prijs (700 Euro) met een afstudeeropdracht over de wijze waarop Schiphol zou kunnen groeien zonder ecologische verstoringen en met slechts beperkte geluidshinder.

De derde prijs (van 500 Euro) werd in de wacht gesleept door Simone Fens en Jansje Schurer, die fysiotherapie studeerden en een scholingsprogramma opzetten voor poliklinische hartrevalidatie in Suriname.

Er waren ook twee eervolle vermeldingen.

Met de Saxionprijs stimuleert Saxion Hogescholen de studenten om een excellente scriptie te schrijven of afstudeeropdracht te maken. Daarnaast verstevigt Saxion hiermee de cultuur binnen haar instelling om goede prestaties zichtbaar te belonen en versterkt zij de relaties met de omgeving.

De jury van de Saxionscriptie prijs in Enschede bestaat uit mevrouw M. Koomen, mevrouw Ir. W. Toering en de de heren Ing. G. de Raad, W. van Dalfsen, Ing. A. Groos en voorzitter drs. F.A.M. Kerckhaert.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------