Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 4 september 2007

het college van burgemeester en wethouders

Op dinsdag 4 september 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Evaluatie van het project Werk In zicht

Het college nam kennis van de evaluatie van het project Werk in zicht. De doelstelling van dit project was het verkrijgen van regulier werk voor en door uitkeringsgerechtigden vanuit een werksituatie. Entrada nam 38 deelnemers gedurende 1 jaar in dienst waarmee de bijstandsuitkering beëindigd kon worden. Het project was succesvol: het grootste deel van de 38 deelnemers is gedurende 1 jaar of zelfs langer aan het werk geweest en heeft daarom geen beroep op een uitkering hoeven doen. In totaal hebben 16 deelnemers uiteindelijk opnieuw een uitkering aangevraagd en ontvangen. Hier staat tegenover dat meer dan de helft hiervan op de peildatum (10 juli 2007) wederom werk heeft gevonden en er op deze datum nog 7 van de 38 personen (gedeeltelijke) bijstand ontvangen.

Geen experiment voor ov voor 65-plussers

Het college heeft besloten niet over te gaan tot het starten van een (zelfstandig) experiment met gratis openbaar vervoer voor Capelse 65-plussers. Uit navraag bij de gemeente Rotterdam is gebleken dat het niet haalbaar is om het Rotterdamse experiment uit te breiden naar onze gemeente. Het zelfstandig uitvoeren van een experiment komt neer op een bedrag van 325.000,00 (excl. BTW). Het college acht een dergelijk bedrag te hoog voor een experiment van vier maanden en hiertoe ontbreken eveneens de financiële middelen. Het college zal dit standpunt voorleggen aan de commissie Stedelijke Ontwikkeling.

Evaluatie tijdelijke ijsbaan winter 2006/2007

Het college nam kennis van de evaluatie tijdelijke ijsbaan. In de periode van 9 december 2006 tot en met

22 januari 2007 hebben 12.780 schaatsers, waaronder 3.039 scholieren die deelnamen aan het schoolschaatsen, de ijsbaan op het Amnestyplein betreden. De uitkomsten van de evaluatie zullen betrokken worden bij de voorbereidingen voor het aanbestedingstraject voor de komende twee winters. Het betreft dan o.a. het meer betrekken van de ijsbaan bij de omgeving, meer aandacht besteden aan nevenactiviteiten en het genereren van behoorlijk sponsorinkomsten. Tevens zal nogmaals worden bezien of het mogelijk en wenselijk is om de ijsbaan te situeren op het Stadsplein.

Wijzigen Regeling Organieke Functiewaardering

Het college besloot artikel 1 sub e en de toelichting van de Regeling Organieke Functiewaardering gemeente Capelle aan den IJssel 2005 te wijzigen. Dit besluit wordt voor overeenstemming voorgelegd aan het Georganiseerd Overleg en voor kennisgeving aan de Ondernemingsraad.

Het college bekrachtigde onderstaande besluiten, welke in de periode van 23 juli tot en met 19 augustus 2007 (periode van het zomerreces) door de gemachtigde portefeuillehouders zijn genomen:

a.Verkoop grond nabij Sibeliusweg 226
Het college nam het besluit om een perceel grond van 7 m2 te verkopen aan de heer O.F. Holtzapfel en mevrouw R.P. Peterson bewoners van de Sibeliusweg 226.

b.Verkoop grond nabij Schinkelse Baan
Het college nam het besluit om een perceel grond van 75 m2 nabij de Schinkelse Baan te verkopen aan A. Snoek Beheer bv. De grond wordt momenteel gehuurd van de gemeente en is ingericht met parkeerplaatsen.

c.Grondruil met Total Nederland N.V.
Het College stemde in met een grondruil met Total Nederland BV aan de Capelseweg 399. Capelle ruilt 21 m² tegen 40 m² met gesloten beurzen. De grond die Capelle zo van Total verwerft is nodig voor de verkeerskundige maatregelen rondom het Hoofdwegplein.

d. Renteloze lening aan tennisvereniging CTC
Het college heeft ingestemd met het voorstel van de gemeenteraad om tennisvereniging CTC een renteloze lening te verstrekken ten bedrage van 14.000,00 ten behoeve van noodzakelijke investeringen in de accommodatie.

e.Verwijderen tijdelijke units OBS-West
In 2001 werden vanwege ruimtegebrek twee tijdelijke units met vier noodlokalen geplaats op het terrein van OBS-West De plaatsing werd toegestaan voor een periode van vijf jaar en de einddatum werd nadrukkelijk gecommuniceerd met omwonenden. De tijdelijke units zijn een jaar langer blijven sataan vanwege mogelijke extra bouwactiviteiten en tijdelijke behoefte aan extra lokalen. Deze activiteiten vinden geen doorgang, zodat nu besloten is de beide units alsnog te verwijderen. OBS-West is al op de hoogte van de voorgenomen verwijdering.

f.Vergunningaanvraag straatfeest Molukse wijk
Op zaterdag 25 augustus van 12.00 tot zondag 26 augustus 3.00 uur wordt een straatfeest gehouden in de Molukse wijk. De burgemeester en het college besloten hiervoor de benodigde vergunningen en ontheffing te verlenen.

g.Vergunningaanvraag Schenkelbraderie 2007
De burgemeester besloot vergunning te verlenen voor het houden van de Schenkelbraderie op vrijdag 31 augustus 2007 van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 1 september 2007 van 7.00 tot 17.00 uur. Het college besloot de benodigde vergunningen hiervoor te verlenen.

h.Vergunningaanvraag St. Nicolaasintocht en evenement op Stadsplein De burgemeester heeft besloten vergunning te verlenen aan de Stichting Capelse Festiviteiten voor het houden van een St. Nicolaasintocht en bijbehorend evenement op zaterdag 17 november 2007 van 08.00 uur tot 15.00 uur. Tevens is door het college besloten vergunning te verlenen voor het ten gehore brengen van mechanische en levende muziek.

i.Initieren vrijwilligersgroepen rond VNG-campagne Millennium Doelen In antwoord op de vraag van de heer Van Mourik van de fractie Groen Links om een onderzoek te initieren naar vrijwilligersgroepen rond VNG-campagne Millennium Doelen, heeft het college aangegeven het belang van de VNG-campagne te onderschrijven. De gemeente kan een bijdrage leveren aan het behalen van de Millennium Doelen. Aangrijpingspunten daarbij zijn de Planet Earth Campagne 2007/2009 en het nog op te stellen Milieubeleidsplan 2009/2011. Bij de ontwikkeling van beide plannen zullen de vragen van de heer van Mourik worden meegenomen.

j.Vergunningaanvraag Stadshart Festival
De burgemeester besloot vergunning te verlenen voor het houden van het Stadshart Festival op het Stadsplein en in De Koperwiek van vrijdag 7 september tot en met zondag 9 september 2007. Deze evenementen worden gehouden in het kader van Capelle Bruist; de culturele septembermaand. Het college besloot de benodigde vergunningen hiervoor te verlenen.

k.Vergunning boekenmarkt Stadsplein
De Cultuurpromenade heeft vergunning aangevraagd voor het houden van een boekenmarkt/literair festijn op zaterdag 1 september op het Stadsplein. De burgemeester en het college besloten hiervoor de benodigde vergunningen te verstrekken.

l.Vergunning Multi Culti Festival
LinC heeft samen met Finleys Irish Pub vergunning aangevraagd voor het houden van een Multi Culti festival op zaterdag 29 september op het Stadsplein. De burgemeester en het college besloten hiervoor de benodigde vergunningen te verstrekken.

m.Vergunning Muziek a la Carte
De Stichting Capelse Muziekschool heeft een vergunning aangevraagd voor het houden van een muziekevenement op het Stadsplein op zaterdag 22 september 2007. Het college heeft besloten vergunning te verlenen voor mechanische en levende muziek alsmede het plaatsen van een podium.

n.Subsidieaanvraag project Face to Face
Het college heeft besloten in te stemmen met de subsidieaanvraag bij de Europese Commissie voor het project Face to Face. Dit project stelt de gemeente onder meer in staat om de Turkse gemeente Gölcük en mogelijk toekomstig EU-lid - op weg te helpen naar een betere dienstverlening. Daarnaast biedt het de gelegenheid de Turkse cultuur beter te leren kennen en deze kennis aan te wenen in de contacten met de eigen allochtone Capelse bewoners.
(Procedure: commissie Dienstverlening)

o.Vergunning Straattheaterdag Comedia Capelli en openlucht bioscoop Stichting Jongerentheater Quint houdt op zaterdag 15 september de Straattheaterdag Comedia Capelli en een openluchtbioscoop. Deze evenementen vinden plaats op het Stadsplein. De burgemeester en het college verleenden hiervoor de benodigde vergunningen.

Aanmelding als pioniergemeente

Het college heeft op dinsdag 28 augustus 2007besloten Capelle aan den IJssel aan te melden als pioniergemeente bij de Interbestuurlijke Taskforce Regeldruk Gemeenten. Een pioniergemeente moet de bereidheid hebben om in vier jaar tijd te komen tot de invoer van een pakket maatregelen, te experimenteren en grenzen te zoeken met als doel te komen tot een vermindering van regels en verbetering van de dienstverlening in gemeenten. Uit de gemeenten, die zich hebben aangemeld, zullen door een extern panel twintig gemeenten voor deelname worden geselecteerd. Op 1 oktober 2007 krijgen de gemeenten te horen wie er tot de selectie behoren.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.