PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 06 september 2007

Verbouwing CS mag plezierig reizen niet in de weg staan

PvdA niet blij met vertraging bouw Centraal Station

Uit de derde kwartaalrapportage over de bouw van het Centraal Station is gebleken dat de bouw 11 maanden vertraging heeft opgelopen. De oplevering van het Centraal Station zal, zoals nu verwacht, in 2011 plaatsvinden. De PvdA vindt dit erg jammer. Gelukkig levert de latere oplevering geen financiële problemen op. Verantwoordelijk wethouder Jeanette Baljeu is er in geslaagd de extra kosten binnen de huidige begroting op te vangen. De financiële reserves hoeven nog niet aan te worden gesproken.

Geheel gerustgesteld is de PvdA niet. Raadslid Birsel Gülmüs: "De werkzaamheden lopen nu al achter, een verdere vertraging is dan ook niet ondenkbaar. De PvdA wil van de wethouder weten hoe de gemeente eventuele verdere vertragingen financieel kan opvangen."

Voorop staat voor de PvdA dat de bouwvertragingen plezierig reizen niet in de weg mogen staan. De bouw van het nieuwe Rotterdamse Centraal Station is deze week in een nieuwe fase aangekomen. Afgelopen zondag is het tijdelijke station in gebruik genomen. Het is momenteel nog erg behelpen met het tijdelijke station. Niet alle perrons zijn te bereiken met roltrappen en liften. Dat deze situatie wellicht langer gaat duren dan voorzien maakt de situatie nog schrijnender. "Rotterdam moet voor iedereen goed bereikbaar zijn" zegt Gülmüs. "Ouderen en mindervaliden hebben enorme last van deze situatie. Voor deze groepen wil mijn fractie zich graag sterk maken."

Na overleg heeft wethouder Baljeu vandaag te kennen gegeven de kanttekeningen van de PvdA zoveel mogelijk mee te nemen in haar 'plan van aanpak'. Gülmüs zal de situatie scherp in de gaten blijven houden, en blijven opkomen voor het plezierig reizen van alle Rotterdammers.

d8136.gif

Voor de redactie

Meer informatie bij:

Birsel Gülmüs, 06-53650873

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl