Ingezonden persbericht


Internationaal Theaterfestival Rotterdamse Schouwburg

In september vindt het drie weken durende internationale theaterfestival De (Internationale) Keuze plaats in de Rotterdamse Schouwburg. Het festival biedt u de unieke kans om een aantal bijzondere theatervoorstellingen uit het buitenland te bezoeken. Dit jaar verwelkomt de Rotterdamse Schouw-burg podiumkunstenaars uit België, Nederland, Duitsland, Engeland, Italië, Libanon en de Verenigde Staten.

Niemand kan leven zonder horizon. Maar van tijd tot tijd trekken we eropuit om onze grenzen eens flink te verleggen - en waar anders kan aan de grenzen van de verbeelding gemorreld worden dan in het theater? De (Internationale) Keuze van de Rotterdamse Schouwburg doet dat letterlijk door u uit te nodigen voor voorstellingen van podiumkunstenaars uit België, Duitsland, Nederland, Engeland, Italië, Libanon en de Verenigde Staten. Van 7 tot en met 22 september 2007 vindt de zevende editie van dit internationale theaterfestival plaats, dat u de unieke kans biedt om een aantal bijzondere, adembenemende, zinbegoochelende of gewoon mooie theaterervaringen uit het buitenland mee te maken. De horizon is hier! Tijdens de (Internationale) Keuze maakt u (opnieuw) kennis met een aantal gedreven theatermakers die u verleiden om mee te gaan naar onbekende terreinen van denken, van verbeelding en ontroering. Wat deze Keuze-kunstenaars doorgaans niet doen, is pasklare antwoorden bieden. Ze stellen vragen, tonen beelden, brengen personages samen in situaties waarin iets of juist niets gebeurt, maar hebben niet de pretentie te weten hoe het zit. Want niemand weet 'hoe het zit'. Maar zij beschouwen het wel als hun dure kunstenaarsplicht om u ervaringen te bieden die u nooit eerder heeft gehad. Ervaringen - beelden, emoties, gedachten - waarvan u misschien niet eens besefte dat u ze zou (kunnen) hebben.

Het programma van het internationale theaterfestival van de Rotterdamse Schouwburg is te vinden op www.deinternationalekeuze.nl Voorafgaand aan en na afloop van de voorstellingen is het Keuze Café geopend, de plek waar de geest van het festival rondwaart en waar u geïnspireerd raakt zodra u de Rotterdamse Schouwburg betreedt en hopelijk nog lang nadat u één van de zalen hebt verlaten. Op 17 september vindt het (Internationale) Keuze Debat plaats o.l.v. Michaël Zeeman, tevens het openingsdebat van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur.

Programma:

That Night Follows Day - Victoria / Tim Etchells (België/Engeland)

L' affaire Martin! - Volksbühne Berlin / René Pollesch (Duitsland)

Tentativi di Volo - Orthographe (Italië)

La busta - Compagnia Scimone Sframeli (Italië)

Hey girl! - Socìetas Raffaello Sanzio / Romeo Castellucci (Italië)

Tien geboden - NTGent / Johan Simons (België/Nederland)

History Tilt - Hans-Werner Kroesinger (Duitsland)

Portrait Series - Remote Control Productions / Michael Laub (België/Duitsland)

Appendice - Lina Saneh (Libanon)

Make me stop smoking - Rabih Mroué (Libanon)

Songs of the Dragons Flying to Heaven - HERE Arts Center / Young Jean Lee (Verenigde Staten)

No Dice - Nature Theater of Oklahoma (Verenigde Staten) Programmering: Annemie Vanackere en Jan Zoet, Rotterdamse Schouwburg

Communicatie: Pien van Gemert, pienvangemert@rotterdamseschouwburg.nl 010-4044111, 06-17070605

---- --