Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Recordaantal deelnemers aan zee-editie Texel Culinair

'Texel en de zee' is het thema van de vierde editie van Texel Culinair. Het recordaantal van 30 restaurants neemt deel aan deze culinaire proeverij in het weekend van 7 t/m 9 september 2007 in badplaats De Koog.

Veel gerechten zijn speciaal voor dit evenement ontwikkeld en lokale producten voeren de boventoon. Zo zijn er creaties met Texelse oesters, garnalen uit de Waddenzee en het beroemde zilte Texelse lamsvlees.

Alle gerechten worden gekeurd door een deskundige jury onder leiding van meesterkok Leon Ribbens.

De bezoekers betalen hun hapjes en drankjes met Kôgertjes, die voor ¤ 1,30 verkrijgbaar zijnn aan de kassa's in de Dorpsstraat.

Entertainment

Tijdens de proeverij is er veel entertainment in de Koger Dorpsstraat, zoals smartlappen van de Stoere Zeeman, een hilarische oberact en een Bakker op Stelten. Bij de opening op vrijdag wordt het improvisatietalent van de burgemeester van Texel, Joke Geldorp-Pantekoek, danig op de proef gesteld door haar tijdelijke 'loco-burgemeester'. Tijdens de afsluiting op zondag geeft Michael Boltoon hoog boven de grond op meterslange stelten een spetterend saxofoonconcert.

Vrijdag en zaterdag kan tussen 16.00 en 23.00 uur worden geproefd en op zondag tussen 15.00 en 20.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.texelculinair.nl .

Noot voor de pers (

Ingezonden persbericht