Gemeente Heerlen

Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september

Verkeersmaatregelen tijdens concerten Guido's Orchestra

De gemeente Heerlen en Revi Music organiseren op zaterdagavond 8 en zondagmiddag 9 september twee concerten van Guido's Orchestra op het Pancratiusplein in Heerlen. Vanaf dinsdag 4 september vinden op het Pancratiusplein opbouwwerkzaamheden plaats. Deze werkzaamheden beperken zich tot het plein, dat daartoe met hekken wordt afgeschermd. De openbare weg blijft gewoon vrij toegankelijk voor iedereen.

Op de beide concertdagen en de vrijdagavond is er sprake van verkeersafzettingen en toegangscontroles voor concertbezoekers. De verkeersafsluitingen zijn op de Akerstraat ter hoogte van Superlativo, hoek Pancratiusstraat/Gasthuisstraat, hoek Geleenstraat/Saroleastraat, hoek dr. Poelsstraat/Uilegats, Bongerd tussen Glaspaleis en Bart Smit, Bongerd tussen Glaspaleis en Muziekschool. Ten behoeve van de toegangscontrole worden afzettingen geplaatst op de hoek Saroleastraat/Geleenstraat, Pancratiusstraat ter hoogte van huisnummer 3, Akerstraat ter hoogte van de Uilegats, Bongerd tussen Glaspaleis en Bart Smit, deel Pancratiusplein, van terras Glaspaleis tot Schelmentoren. Mensen met een kaartje kunnen bij de kassa's op de hoek Geleenstraat/Saroleastraat, Akerstraat ter hoogte van Uilegats en Pancratiusstraat ter hoogte van huisnummer 3 naar binnen. Concreet houdt dit in dat deze afzettingen van kracht zijn op:


- Vrijdag 7 september: Van 19.00 - 23.30 uur verkeersafzettingen beeld- en soundcheck, verder is het centrum gewoon vrij toegankelijk.


- Zaterdag 8 september: Van 14.00 - 17.00 uur verkeersafzettingen in verband met opbouwwerkzaamheden. Wel blijft laden en lossen in de Akerstraat en Geleenstraat mogelijk. Van 17.00 - 23.00 uur verkeersafzettingen.
Van 18.00 - 23.00 uur afzettingen toegangscontrole. Vanaf 23.00 uur is het centrum weer vrij toegankelijk voor voetgangers, fietsen en bromfietsen kunnen vanaf 00.00 uur pas weer terecht in het centrum.


- Zondag 10 september: Van 10.00 - 19.30 uur, verkeersafsluiting in verband met opbouwwerkzaamheden. Van 14.30 uur - 17.00 uur, toegangscontrole.

Omwonenden, hotelgasten en horecapersoneel die vanuit het Pancratiusplein gezien binnen het toegangscontrolegebied wonen, krijgen een speciaal toegangsbewijs. Hiermee kunnen zij ten alle tijden naar en van hun woning / werk komen. Dit toegangsbewijs geeft echter géén recht op concertbezoek. Alle omwonenden worden hier rechtsreeks van op de hoogte gesteld. Dinerarrangementen
Het concert op zaterdagavond is inmiddels helemaal uitverkocht. Wel zijn er bij de VVV in Heerlen nog speciale arrangementtickets te koop. U kunt dan op de terrassen bij een van de horecazaken op het Pancratiusplein genieten van zowel het concert als een driegangendiner. Een arrangementticket kost E 55,- inclusief 3-gangendiner en concertplaats. Het zondagmiddagconcert is alleen voor genodigden.


---
Noot voor de pers: op bijgaande plattegrond zijn zowel de verkeersafzettingen (groen) als de toegangscontroles (rood) aangegeven. U kunt deze tekening rechtenvrije en zonder bronvermelding plaatsen.

HEERLEN, 1 augustus 2007

Concernstaf Communicatie Revi Music

Francine Pelzers Communicatie
(045) 560 40 70 Fiona Schepers
06 - 30731041 (buiten kantooruren) (045) 569 14 76 persvoorlichting@heerlen.nl fiona@revimusic.nl

---- --
---- --