Ingezonden persbericht


Festival aan Zee zet Renesse op z'n kop

Renesse- In het weekend van 7, 8 en 9 september 2007 wordt in Renesse voor de 2e keer het gezelligste dweil-festival van Nederland georganiseerd. De deelnemende dweilbands spelen deze dagen op diverse locaties in en rond Renesse en gaan de strijd met elkaar aan: wie maakt er het grootste feest van?

In totaal hebben ruim 13 dweilbands zich ingeschreven voor dit muziekspektakel. De orkesten verblijven gratis op de organiserende campings en natuurlijk zorgt de horeca in Renesse voor de inwendige mens.

Waarom een festival aan zee?

In september 2006 was het Bakelse dweilorkest Doe mar Wa een weekend te gast op een camping in Renesse. Deze blaas- en slagwerkgroep heeft al verschillende festivals meegemaakt en ook diverse prijzen gewonnen. Het idee om met de band te gast te zijn in Renesse, kwam zo goed over dat meerdere band hun belangstelling toonde om deel te nemen. Met name ook, omdat men voor het eerst op de stranden konden spelen. Samen met hun aanvoerder zijn de ondernemers van Renesse op het idee gekomen om de belangstellende dweilbands uit te nodigen voor een geweldig feestweekend op 7, 8 en 9 september in Renesse. Dit is niet alleen leuk voor de deelnemers, maar ook een ontzettend feest voor de bezoekers en inwoners van Renesse.

Programma

Vrijdag 7 september:

13.00-17.00 uur. Aankomst bands op camping Julianahoeve

17.00-20.00 uur. Welkomstborrel op Camping De Brem met barbecue voor alle deelnemende bands en hun aanhang

vanaf 20.00 uur. Kennismakingsoptreden van alle bands in de grote showtent (bekend van 2006).

Zaterdag 8 september:

13.00-17.00 uur. Het muziekfestijn vind plaats bij de centrale watermeter in het centrum van het dorp Renesse. Alle bands verzorgen daar één of meerdere optredens op het feestterrein. Ook worden optredens op verschillende recreatie- en horecabedrijven verzorgd.

17.00-19.00 uur. De bands worden voorzien van voldoende brandstof voor het avondoptreden. Alle bands krijgen s avonds verdeeld over 13 horecabedrijven een maaltijd aangeboden van de betreffende ondernemers.

19.00-23.00 uur. Optredens van alle bands in het centrum van Renesse

Zondag 9 september:

13.00-14.00 uur. De finale van " Wie maakt er het grootste feest van?" vind plaats bij de watermeter hartje Renesse, waar ook om 16.00 uur de winnaar bekend wordt gemaakt.

Na een laatste drankje keren de dweilband weer huiswaarts.

±18.00 Einde van het festival

Extra informatie is terug te vinden op: www.festivalaanzee.nl



Ingezonden persbericht