LTO Noord


Open dag Functionele Agrobiodiversiteit Flevoland

Vrijdag 7 september 2007
Op vrijdag 7 september aanstaande is er op het bedrijf van deelnemer Ton Schoot Uiterkamp in Dronten een open dag in het kader van het LTO Noord-project Functionele Agrobiodiversiteit (FAB) in Flevoland.

De hoofddoelstelling van FAB is versterking van de biodiversiteit en het inschakelen van natuurlijke vijanden en daarmee mogelijk een vermindering van gebruik en afhankelijkheid van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Agrariërs leren werken met meer aandacht voor de natuurlijke vitaliteit van het gewas en de omgeving en het biologisch en ecologisch evenwicht. Deelnemers leren ook nieuwe toedieningtechnieken en het principe van geleide bestrijding.

Begeleiding
Met elke deelnemer wordt een plan van aanpak voor zijn bedrijf gemaakt. Tijdens het groeiseizoen krijgen de deelnemers begeleiding bij het toepassen van FAB-maatregelen in de bedrijfsvoering. Ook zijn er veld-, leer- en zoekbijeenkomsten gehouden. Daarnaast wordt er nu dus een open dag georganiseerd om collegaâs en andere geïnteresseerden te informeren over de resultaten tot nu toe.

Terugdringen
Dit project past in het beleid van LNV, VROM en de Provincie Flevoland om in de komende jaren de afhankelijkheid en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen verder terug te dringen. LTO Noord, de initiatiefnemer van het project, wil alle mogelijkheden onderzoeken om te komen tot een duurzame bedrijfsvoering. Het project wordt uitgevoerd door DLV Plant, PPO en LTO Noord Projecten.

Programma
Het programma van de open dag, die wordt gehouden op het bedrijf van de familie Schoot Uiterkamp aan de Olsterweg 1, 8251 RK Dronten (0321
- 312 417) ziet er als volgt uit:

9.00 uur - Ontvangst met koffie/thee
9.15 uur - Woord van welkom door Frans van de Lindeloof, LTO Noord 9.20 uur - Presentaties door Frans van Alebeek (PPO), Olaf van Campen (DLV Plant) en Ton Schoot Uiterkamp
Aansluitend veldbezoek
12.00 uur - Einde bijeenkomst

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door SGB, Provincie Flevoland, Waterschap Zuiderzeeland en het LTO Noord Fonds.

Donderdag 30 augustus 2007