Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 3 september 2007

Persuitnodiging

Ondertekening convenant gemeente De Wolden en kerngroep Natuur & Milieu

Op 7 september aanstaande wordt een convenant ondertekend tussen gemeente De Wolden en de kerngroep Natuur & Milieu.

Deze overeenkomst legt wederzijdse afspraken vast tussen de gemeente en de genoemde kerngroep. In de kerngroep zitten onder anderen afgevaardigden van Verenigingen voor natuurbescherming, de NLTO, vrouwenorganisaties, basisonderwijs en de gemeente.

In het convenant staan afspraken die als doel hebben om lokale natuur- en milieuthema's structureel onder de aandacht te brengen bij inwoners en bestuur van de gemeente De Wolden. De kerngroep kan haar mening geven over lokaal natuur- en milieubeleid, in het bijzonder in situaties waarbij de voorbeeldfunctie van de gemeente aan de orde is. Daarnaast wordt onderlinge uitwisseling van informatie tussen de vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties over lokale natuur- en milieuonderwerpen gestimuleerd.

Op de agenda heeft de kerngroep bijvoorbeeld onderwerpen als zwerfvuil en bermbeheer staan. Recent heeft de kerngroep onder meer een bijdrage geleverd aan het project 'Op de fietse'. Met dit project werd campagne gevoerd om het fietsen op de korte afstand in de gemeente te stimuleren.

Het convenant wordt ondertekend door wethouder mevrouw A. van der Ziel-Nauta namens de gemeente, door de heer J. Verburg (voorzitter) namens de kerngroep Natuur & Milieu en door mevrouw J. Timmerman-van Pijkeren (secretaris van de kerngroep en beleidsmedewerker milieu).

Klankbordfunctie

De kerngroep Natuur & Milieu fungeert als klankbord voor de gemeente op het gebied van natuur- en milieucommunicatie in brede zin. Dit houdt bijvoorbeeld in dat ze het gemeentebestuur en de eigen achterban gevraagd en ongevraagd adviseert over onderwerpen die lokaal meer aandacht verdienen. Indien samenwerking gewenst is voor de uitvoering van activiteiten kan de kerngroep partijen bij elkaar brengen.


---




Gemeente De Wolden