Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

JONGE IJSBERENDRIELING GAAT OVERWINTEREN IN DIERENRIJK EUROPA

Nieuwkomers vanaf vrijdag 7 september zichtbaar voor bezoeker van dierentuin in Mierlo

Mierlo, woensdag 5 september 2007- Drie jonge ijsberen die in november 2005 zijn geboren, hebben een verhuizing van Ouwehands Dierenpark naar Dierenrijk Europa achter de rug. Het drietal blijft overwinteren in Dierenrlijk Europa en verhuisd volgend voorjaar naar Diergaarde Blijdorp. Vanaf vrijdag 7 september zijn de drie nieuwkomers voor het eerst zichtbaar voor publiek in hun privé-verblijf.

Aanstaande vrijdag laten ijsberen Ewa, Henk en Jelle zich naar verwachting voor het eerst zien aan bezoekers van Dierenrijk Europa in Mierlo. De drieling is afkomstig uit Rhenen en verhuisd na een overwinterperiode in het voorjaar naar Rotterdam alwaar een nieuw verblijf wordt gerealiseerd. Het onlangs vernieuwde Dierenrijk Europa voegde eerder deze zomer al twee Siberische tijgers toe aan de dierencollectie en is hartstikke blij met de 'logeerpartij' van de drie ijsberen. Parkmanager Martin van Hees: "De ijsberen nemen hun intrek in een verblijf naast het verblijf waarin al een drietal volwassen ijsberen wonen. Met de komst van de drie speelse jonge beren kunnen bezoekers de hele winter bekijken hoe zij opgroeien en met elkaar ravotten".

Drieling
De drieling blijft voorlopig nog bij elkaar maar zal in de toekomst, wanneer de dieren volwassen zijn, het fokprogramma gaan ondersteunen in Europese dierentuinen en wellicht voor nakomelingen zorgen. De komende tijd kunnen Ewa, Henk en Jelle echter nog naar hartelust met elkaar spelen en rustig opgroeien in Dierenrijk Europa en later in Diergaarde Blijdorp.
---