Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


PERSBERICHT

Slecht noodstation Rotterdam

Een kaartje kopen aan het loket van het tijdelijke NS-station Rotterdam Centraal is een ingewikkelde klus. De loketten zijn weggemoffeld op de eerste etage van het station. Reizigers die daar een kaartje willen kopen zijn veroordeeld tot extra trappen lopen. Daarnaast is het extra treurig dat al binnen een week na de opening van het tijdelijke station de verbouwing van het station is stilgelegd.

Reizigersvereniging ROVER vindt dat verkeerde prioriteiten zijn gesteld door op het tijdelijke Rotterdam Centraal de loketten te degraderen naar een plek op de eerste etage. Reizigers die daar een kaartje willen kopen moeten dan op weg naar hun trein per definitie meer trappen lopen dan de klanten van de hamburgertent, de tijdschriftenwinkel of de bloemenstal.

Een belangrijke functie van een groot station is een ordentelijk loket. Nu is het loket van een plek op de begane grond aan de looproute naar de treinen verdrongen door onder meer een hamburgertent, een boekhandel, een onderbroeken- en kousenwinkel en een bloemenstal. Net als bij het noodstation in Arnhem gaan de winkeltjes vóór de eigenlijke stationsfuncties.

Het is extra wrang dat ProRail, verantwoordelijk voor de verbouwing van het Rotterdamse station, binnen een week na de sluiting van het oude Centraal Station de verbouwingswerkzaamheden heeft stilgelegd wegens problemen rond de financiering van het project. Het was beter geweest om het oude station in gebruik te houden totdat deze problemen waren opgelost. Nu wordt de reiziger langer opgescheept met een kwalitatief ondermaats noodstation.

ROVER-woordvoerder Rikus Spithorst over de ongelukkige inrichting van het tijdelijke station: Blijkbaar heeft men liever dat de reiziger een hamburger koopt, dan een treinkaartje. Pagina geplaatst: 7 september 2007

ostadres: Postbus 2132
3800 CC Amersfoort
Bezoekadres: Utrechtseweg 59
3818 EA Amersfoort
(maandag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur)
Telefoon: 033 - 422 04 50
Informatie buitenland: 033 - 422 04 54 (alleen voor leden) Fax: 033 - 422 04 51