Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DOORBRAAK IN DUURZAME WINTERSPORT BIJ ARKE EN HOLLAND INTERNATIONAL

Milieuvriendelijke bergdorpen krijgen een groene sneeuwster

Rijswijk, vrijdag 7 september 2007 - Arke en Holland International lanceren, baanbrekend in de reiswereld, de 'groene sneeuwster' voor milieuvriendelijke bergdorpen. De groene sneeuwster is te vinden in de wintersportbrochures van Arke en Holland International en binnenkort ook op Arke.nl. Het samenstellen en het boeken van een duurzame wintersportvakantie is vanaf nu heel eenvoudig. De groene sneeuwster is een logische vervolgstap binnen de campagne Wijs op wintersport die vorig jaar bij Arke en Holland International van start is gegaan.

Groene sneeuwster
In veel sneeuwbestemmingen staat de bergnatuur door toerisme en klimaatverandering onder druk. Eén van de gevolgen hiervan is dat de sneeuwgrens omhoog schuift door de opwarming van de aarde. Een toenemend aantal skibestemmingen zet zich daarom in voor de bescherming van de bergnatuur en ontwikkelen duurzame activiteiten. Zo gaan steeds meer populaire skibestemmingen bewust om met water, energie en afval. Daarnaast bevorderen ze het openbaar vervoer met gratis skibussen en het gebruik van groene energie. "Wij willen milieuvriendelijke bergdorpen voor hun inzet belonen en ze aanmoedigen met de duurzame ontwikkeling door te gaan en daarom krijgen ze van ons een groene sneeuwster", aldus Duurzaam Toerisme Manager Elise Allart. De groene sneeuwster is terug te vinden in de brochures van Arke en Holland International en binnenkort ook op Arke.nl.

In de brochures en online
Een groot aantal sneeuwdorpen in Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten heeft inmiddels de groene sneeuwster toegewezen gekregen. In de wintersportbrochures van Arke en Holland International kan de klant in één oogopslag zien of een bestemming milieuvriendelijk is. De sneeuwster en autovrije bestemmingen zijn in de brochures in een overzichtelijk lijst geplaatst. Ook op Arke.nl zijn binnenkort duurzame wintersportvakanties boekbaar. Arke is hiermee de eerste reisorganisatie die online wintersportproducten aanbiedt onder de noemer duurzame wintersport.

Wijsopwintersport.nl
Arke en Holland International geven daarnaast nog veel meer winterse tips voor een duurzame wintersportvakantie. Op de website www.wijsopwintersport.nl vindt de bezoeker ruim 25 tips voor het samenstellen van een verantwoorde sneeuwvakantie. Klanten ontvangen daarnaast bij de reispapieren een Wijs op wintersport folder met allerlei tips voor op de skibestemming.

Internationale samenwerking
TUI Nederland werkt met diverse organisaties samen voor de ontwikkeling van de Wijs op wintersport campagne. Elise Allart: "Vorig jaar werkten we bijvoorbeeld al samen met Nederlands Alpen Platform en Milieu Centraal. Dit jaar gaan we ook internationaal samenwerken met de Engelse Ski Club of Great Britain. De Ski Club heeft de beschikbare informatie van de door haar ontwikkelde Green Resort Guide beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van de groene sneeuwster."
---



Ingezonden persbericht