Ingezonden persbericht


14fa01a.jpg

PERSBERICHT

Bob de Jong opent Gym & Fun bij McDonald's restaurant Amsterdam-Zuidoost Innovatief speelconcept zet jonge gasten in beweging

Amsterdam, 7 september 2007 -- Vandaag heeft topschaatser Bob de Jong samen met kinderen van groep 6 van basisschool De Kajuit uit Uithoorn bij het McDonald's restaurant in Amsterdam-Zuidoost een nieuw innovatief speelconcept voor kinderen geopend: Gym & Fun. De nieuwe speelruimte bestaat uit eigentijdse spelelementen, waaronder een basketzone, een hindernisbaan en een bikezone, waar kinderen alleen of samen actief bezig kunnen zijn.

Gym & Fun
De Gym & Fun in Amsterdam-Zuidoost is de eerste in Nederland en het nieuwste voorbeeld van een innovatief speelconcept dat kinderen aanmoedigt om actief bezig te zijn. De komende jaren zullen meerdere restaurants worden voorzien van een Gym & Fun. Zo stimuleert McDonald's ook bij de jongste gasten een evenwichtige leefstijl. Dat gebeurt ook op andere manieren, bijvoorbeeld door een Happy Meal met uitgebreide keuzemogelijkheden te bieden. De laatste uitbreiding was in mei, toen Vers Fruit werd toegevoegd.

Festiviteiten 8 september
Na de officiële opening op 7 september volgt een feestelijk openingsprogramma voor de gasten op zaterdag 8 september. Het McDonald's restaurant in Amsterdam-Zuidoost viert dan de ingebruikname van de Gym & Fun met diverse sportieve en muzikale activiteiten. Zo wordt er rond het restaurant door Plutonsport een straatvoetbaltoernooi georganiseerd, vinden er sportclinics plaats en maken optredens van Ronald McDonald, brassband Eternity en een dj de feestdag compleet. Bovendien draagt het restaurant in de week na de opening 50 cent van ieder verkocht Happy Meal af aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Over McDonald's
Per week brengen ongeveer 3 miljoen gasten een bezoek aan een van de 219 Nederlandse McDonald's restaurants, waar meer dan 15.000 mensen werkzaam zijn. De eerste McDonald's vestiging opende in 1971 zijn deuren in Zaandam. Dit was tegelijkertijd het allereerste Europese restaurant.